Dom, dommer, Deli: Ivoriaan ziet rood na doldwaze handsbal, waarna Club roemloos de aftocht blaast op Old Trafford

BELGA
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
5
0
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Club Brugge kan zich focussen op de titelstrijd en de bekerfinale. Blauw-zwart ging pijnlijk onderuit op Old Trafford (5-0) en is Europees uitgeschakeld. Verdediger Simon Deli was de grote antiheld. De Ivoriaan beging al na 22 minuten dom hands in de zestien. Resultaat: rood, strafschop en weg kansen voor Club.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Club moest het in Manchester zonder Dennis, Vormer en Balanta doen. Clement bracht de jonge De Cuyper opnieuw aan de aftrap, Ricca mocht mee bikkelen op het middenveld en voorin moest het duo Tau-Okereke voor de broodnodige goal(s) zorgen. Op papier klinkt dat mooi, maar in de praktijk draaide het anders uit.

Man United schoot verschroeiend uit de startblokken, maar dankzij Mignolet en de paal overleefde Club de blitzstart van de Engelsen. Aan de overkant claimde Okereke tevergeefs een strafschop nadat Maguire hem bij het been greep. Via Rits kreeg Club nadien zelfs een uitgelezen kans op de 0-1 na zwak ingrijpen van Romero, maar de bal ging net over.

BELGA

Dom rood

‘t Ging nog ietwat gelijk op, tot Club z’n eigen ruiten ingooide via Simon Deli. De Ivoriaan waande zich even Mignolet en sloeg de bal uit doel. De Nederlandse ref Gözübüyük wees naar de stip en trok rood. De VAR vond geel voldoende -mogelijk had ook Mignolet ook nog bij de bal gekund -, maar Gözübüyük bleef bij z’n besluit.

Voor onze huisref Tim Pots was geel voldoende geweest, maar Club moest dus wel met een mannetje minder verder. Bruno Fernandes zorgde voor 1-0 en nadien volgde éénrichtingsverkeer. Via Ighalo en McTominay diepte United nog uit tot 3-0 en zonder Mignolet was de kloof ongetwijfeld nog groter geweest bij rust.

Photo News

Fred diept nog uit

De tweede helft was een maat voor niks. United haalde de voet van het gaspedaal en Solskjær maakte van de gelegenheid gebruik om enkele youngsters een kans gegeven. Clement haalde steunpilaar Mata naar de kant en ook Tau ging na een - alweer - bleke match naar de kant.

United-doelman Romero liet de bal net voorbij het uur bijna domweg in zijn eigen doel rollen, maar échte kansen voor Club kwamen er niet . United was nog gevaarlijk via Shaw, maar ‘t was de Braziliaan Fred die de score nog kon uitdiepen op aangeven van Lingard. En vlak voor affluiten mocht de middenvelder nog eens juichen. Met een plaatsbal legde hij de 5-0-eindstand vast.

Photo News
Photo News
Photo News
EPA
REUTERS
BELGA
Action Images via Reuters
BELGA
REUTERS
Photo News54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Meeus

  Mignolet hoort hier in die belgische potstamperij liga echt niet thuis. Zonder Mignolet had het 10-0 kunnen zijn. Vanaken niet gezien, die mag de schoen van de bruine nog niet poetsen.

 • Louis Meeus

  Profs tegen amateurs. Dat is het verschil.

 • Rudy De Pauw

  Men had gouden schoen Van Aken moeten opstellen.Was een meerwaarde geweest.

 • ringo van der pulst

  we gaan eens vergelijken.Manchester 340 miljoen pond schulden,dat mag je als belgische ploeg eens proberen.Kostprijs van één man speler,evenveel als de gehele a kern van brugge.Dat is david tegen goliath.

 • Marko Decandt

  Tja, Club wint liever de pintjes liga en de chocolatten beker dan Europees iets te willen betekenen. Ik geloof mijn oren niet als ik dat hoor zeggen door Club en fans, als je dit als prioriteiten stelt, zal je nooit ver geraken. Hoe vaak was de winnaar van de uefa cup ook de winnaar in zijn competitie? Bijna nooit, maar die hadden wel de juiste prioriteiten.