Dit was Zulte Waregem-Lazio: snelle openingsgoal, Romeins hakballetje én een prinsheerlijke winner

photo_news
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
3
2
SS Lazio LAZ
LAZ
SS Lazio
  • 3-2-overwinning voor Zulte Waregem
  • Zulte Waregem al uitgeschakeld
  • Dury: "Ik blik met goed gevoel terug"
  • Laatste Europese match Essevee dit seizoen
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt Aaron Leya Iseka
Doelpunt voor SS Lazio
Doelpunt voor SS Lazio
Doelpunt voor Zulte Waregem
Luca Crecco vervangen door Felipe Anderson Pereira Gomes
Idrissa Doumbia vervangen door Julien De Sart
Kingsley Madu vervangen door Brian Hamalainen
Doelpunt Nill De Pauw

fase per fase

live
stop

2e helft afgefloten

Einde
Het zit er op aan de Gaverbeek. In een leuke tweede helft vocht Lazio zich opnieuw knap in de wedstrijd. Leiva leek een gelijkspel uit de brand te slepen met een leep hakballetje, tot Leya Iseka de 3-2 met bravoure in de winkelhaak poeierde. Zulte Waregem mag het Europese strijdtoneel met opgegeven hoofd verlaten.


Nog twee minuten extra tijd
Terwijl Zulte Waregem de bal nog even goed in de ploeg houdt, gaat het bordje met de extra tijd de lucht in aan de zijlijn. Nog twee minuten en Zulte Waregem mag zijn tweede overwinning in de Europa League vieren.

belga
substitution

Spelerswissel

Ivan Saponjic komt in de plaats van Sandy Walsh

goal

Doelpunt Aaron Leya Iseka

Wat een doelpunt! 3-2
We worden verwend in de tweede helft. Zulte Waregem profiteert optimaal van balvoordeel en zo staat Essevee alweer dicht bij een overwinning. Leya Iseka neemt de bal knap aan en schildert het leer dan na een korte draai enig mooi in de bovenhoek.

belga

Essevee nog niet dood
Plots komt Zulte Waregem piepen. De lage voorzet van Coopman is uitstekend, helaas is Leya Iseka noch De Pauw gevolgd om zijn voet tegen de bal te plaatsen.


Bostyn haalt opgelucht adem
Het verschil sinds de invalbeurt van Felipe Anderson en Leiva is toch wel merkbaar. De Romeinen mogen Bostyn opnieuw onder vuur nemen, de bal caprioleert gelukkig over doel.

goal

Doelpunt voor SS Lazio

Lucas Leiva doet het met een handigheidje: 2-2
De vrije trap van Felipe Anderson belandt in het pak en daar reageert Leiva het snelst. De ex-middenvelder van Liverpool tikt de 2-2 achterwaars en met de rug naar doel in goal.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sandy Walsh
Lukaku trekt zijn turbo nog eens op gang en dan hebben de Zulte Waregembacks het altijd lastig. Walsh moet ingrijpen, met een gele kaart tot gevolg.


Toverende Kaya
Kaya heeft de smaak helemaal te pakken. Na straf zolenwerk speelt hij Felipe Anderson pront door de benen. De Braziliaan, ook niet van de minsten als het op balgevoel aankomt, steekt zijn bewondering voor de actie van zijn concurrent niet onder stoelen of banken.


Geen kaart voor Wallace
Kaya heeft een heerlijke lange bal in huis op De Pauw. De snelle aanvaller wordt onderuitgebuffeld door de terugkerende Wallace. Een actie die op zijn minst een gele kaart had verdiend.

photo_news
goal

Doelpunt voor SS Lazio

Caicedo met de aansluiting: 2-1
Plots ligt de bal in het doel voor Lazio. Leiva kopt een voorzet knap naar Caicedo die op zijn beurt het leer in doel verlengt. De spanning zit opnieuw in de wedstrijd.

substitution

Spelerswissel

Wallace komt in de plaats van Luiz Felipe


Leya Iseka loopt net te veel
Zulte Waregem loert op de foutjes in de opbouw van de Italianen. Leya Iseka kan met de bal aan de haal, helaas drijft Luis Felipe de Anderlecht-huurling goed naar buiten.

goal

Doelpunt voor Zulte Waregem

Het staat 2-0!
Hamalainen vindt op een hoekschop Heylen aan de eerste paal. De verdediger gebruikt zijn lichaam uitstekend en rondt dan af met een leuke tik in de korte hoek. Zulte Waregem op weg naar een tweede Europese overwinning dit seizoen.

belga

Snelle Jordan
Plots is Jordan Lukaku dicht bij een gelijkmaker. De jongere broer van Romelu troeft Walsh op snelheid af, al is doelman Bostyn er daarna wel te veel aan.


Braziliaans bloed
Met Lucas Leiva en Felipe Anderson gooit Lazio-coach Simone Inzaghi twee verse strijdkrachten op het veld. De twee Brazilianen kunnen serieus wat adelbrieven voorleggen, benieuwd of ze het ook aan de Gaverbeek kunnen waarmaken.


substitution

Spelerswissel

Lucas Leiva komt in de plaats van Alessio Miceli

substitution

Luca Crecco vervangen door Felipe Anderson Pereira Gomes

Felipe Anderson komt in de plaats van Luca Crecco

Crecco opnieuw de mist in
Essevee begint verdienstelijk aan de tweede helft, toch komt het grootste gevaar voorlopig op naam van Lazio. Lukaku bedient Crecco na een lange ren, de jonge Italiaan mist alweer zijn controle.


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
Francky Dury wil de wedstrijd graag winnen. De veldheer van Zulte Waregem brengt titularissen De Sart en Hamalainen in het team. Die eerste wint meteen het eerste kopduel van de tweede helft.

belga
substitution

Idrissa Doumbia vervangen door Julien De Sart

Julien De Sart komt in de plaats van Idrissa Doumbia

belga
substitution

Kingsley Madu vervangen door Brian Hamalainen

Brian Hamalainen komt in de plaats van Kingsley Madu

stop

1e helft afgefloten

Rust
De spelers mogen een kwartiertje uitblazen in de kleedkamers. Na een weinig opwindende eerste helft leidt Zulte Waregem wel met 1-0 na een vroeg kopbaldoelpunt van De Pauw. Lazio speelde daarna te steriel om de thuisploeg te verontrusten.


Opwinding op slag van rust
Leya Isaka en Walsh hebben iets heel moois in gedachten. Helaas is het schot na een wondermooie combinatie heel wat minder. Ook wanneer Vargic daarna even blundert met een te kort inworp kan Zulte Waregem niet profiteren.

belga

Kansje Crecco
Het is niet dankzij een flitsende actie, maar in de kluts komt Lazio toch weer dicht bij de kooi van Bostyn. Caicedo wil Crecco de gelijkmaker schenken zonder succes.


Afgekeurde gelijkmaker
Dan toch nog eens Lazio. Bastos doet het met een knappe individuele actie. Na veel vijven en zessen glijdt hij de bal samen met ploegmakker Murgia voorbij Bostyn. Allebei wel vanuit buitenspelpositie. Geen 1-1 dus voor Lazio.


Madu over
Op een verre inworp van Walsh komt Vargic veel te ver uit zijn doel. Leya Isaka kan profiteren, maar kiest ervoor om het leer panklaar te leggen voor Madu. Die trapt helaas wild over.

belga

Halfuur wedstrijd
Het eerste halfuur hinkt naar zijn einde. Zulte Waregem begon goed met een goal van De Pauw, maar laat de bal vooral aan Lazio. De Romeinen bouwen goed op, maar het gaat te traag om de mannen van Francky Dury in verlegenheid te brengen.


Crecco trapt naast de bal
Even een dood moment in de wedstrijd, tot Basta zijn team met een heerlijke pass op weg naar een puike aanval zat. De bal had er eigenlijk in gemoeten, ware het niet dat Crecco doodleuk naast het leer trapt. Lazio puurt er wel een corner uit.


Schotje Kaya
Komt de bal op de rand van de zestien bij Kaya, dan is het altijd even de adem inhouden. De middenvelder met het uitstekende schot probeert het in de kort hoek, doelman Vargic pareert al bij al gemakkelijk.


Hoekschop Zulte Waregem
De eerste corner van de partij is er eentje voor de thuisploeg. Bastos moet ingrijpen na een ren van Coopman. Op de hoekshop zelf kent de Braziliaan geen problemen om de bal goed weg te werken.

photo_news

Palombi net niet
Er ligt toch wat ruimte in de rug van de thuisverdediging. Lazio profiteert langs de flanken en kan zo de bal scherp voor doel brengen. Aanvaller Palombi komt te laat aan de tweede paal, weg kans voor de Italianen.


Een gat in de lucht
Lazio doet in het spel niet bepaald onder. De Romeinen bouwen voorzichtig op en komen nu voor het eerst in de buurt van de zestien. Baudry wil de bal ontzetten, maar trapt een gapend gat in de lucht.

goal

Doelpunt Nill De Pauw

De Pauw zet Zulte Waregem op rozen
Bij de eerste voldragen aanval is het prijs voor Essevee. Kaya zwiept de bal voor doel, de pauw kopt het leer met het achterhoofd tegen de netten. Meteen een leuke bonus voor Francky Dury en de zijnen.

Balbezit Lazio
De bal is vooral voor Lazio in deze openingsminuten. Zulte Waregem jaagt en loert op de tegenstoot.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
We zijn er aan begonnen in Waregem. De Pauw mag na enkele seconden al naar doel trekken, helaas was de pass van Walsh net iets te hard.


Hymne
De 22 spelers stellen zich op voor de Europa Leaguehymne. Nog enkele ogenblikken en dan kan de laatste Europese wedstrijd van het seizoen voor een Belgische ploeg beginnen.

reuters

Uitreputatie Lazio
Ondanks de afwezigheid van Parolo, Immobile en Milinkovic-Savic blijft Lazio een harde noot om kraken voor Zulte Waregem. Essevee let maar beter op, want de Romeinen zijn in hun laatste 11 Europese wedstrijden ongeslagen.

Goedgevuld stadion met Genkse stewards
Ondanks de weinige belangen bij de wedstrijd is het Regenboogstadion behoorlijk gevuld. Zo'n 10.000 voetbalfans wonen de wedstrijd bij. Voor de Italiaanse supporters heeft Zulte Waregem zelfs een aantal stewards 'geleend' bij Racing Genk.

Simone Inzaghi over Jordan Lukaku
"Het is belangrijk dat Jordan blessurevrij blijft", zei zijn coach Simone Inzaghi gisteren. "Wellicht zal hij dan in de toekomst wat vaker in de basis starten. Want: ik reken op Jordan. Hij is een belangrijke speler en heeft de ploeg al vaak geholpen met zijn invalbeurten."

photo_news

Dury: "We moeten eens nadenken over ons competitieformat"
De bekerwinnaar is de laatste Belgische club die Europees in actie komt dit seizoen. Zo'n vroeg afscheid was al 13 jaar geleden. "Misschien is het niet slecht dat dit ons overkomt", vond Dury. "Er moet eens nagedacht worden over ons competitieformat. Hoeveel topmatchen zijn er al geweest, waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zat? Ze zijn op één hand te tellen. (zucht) Ik zeg niet dat we alles moeten veranderen, maar over zaken als de puntendeling moet eens rond tafel gezeten worden."

photo_news

Francky Dury: "Een beetje te zuinig geweest deze zomer"
Ik blik toch met een goed gevoel terug op onze campagne - we hebben ons getoond. Iedereen beseft dat we een beetje te zuinig zijn geweest deze zomer. Het was te veel gevraagd aan zulke jonge spelers om het verschil te maken in de competitie én Europa. In januari moeten we een correctie uitvoeren om ons seizoen te redden."

photo_news

Weinig wijzigingen bij Zulte Waregem
Francky Dury blijft al met al trouw aan zijn typeploeg. Bostyn start dus in doel, verder de vertrouwde namen achteraan en op het middenveld. Enkele Brian Hamalainen start op de bank ten voordele van Kingsley Madu. Vooraan krijgen we het duo De Pauw-Leya Iseka.

Basisplaats voor Jordan Lukaku
Ook voor Lazio Roma hoeft er vanavond niets meer. De Romeinen zijn al zeker van groepswinst en sturen daardoor ook een veredeld B-elftal de wei in. Jordan Lukaku start in de basis, ex-KV Oostendeverdediger Adam Marusic zit op de bank.

Zulte Waregem-Lazio
"Eigenlijk had ik die match liever niet gespeeld", wond Francky Dury er gisteren in de traditionele persbabbel geen doekjes om. Essevee zit in onze vaderlandse competitie in een dip, is intussen hélemaal uit play-off 1 getuimeld en de midweekmatch tegen Lazio komt dan ook ietwat ongelegen. Meer dan de eer staat er ook niet op het spel, want de West-Vlamingen zijn al uitgeschakeld. Werkt deze vaststelling bevrijdend voor de troepen van Dury?


voorbeschouwing

"Eigenlijk had ik die match liever niet gespeeld", wond Francky Dury er gisteren in de traditionele persbabbel geen doekjes om. Essevee zit in onze vaderlandse competitie in een dip, is intussen hélemaal uit play-off 1 getuimeld en de midweekmatch tegen Lazio komt dan ook ietwat ongelegen. Meer dan de eer staat er ook niet op het spel, want de West-Vlamingen zijn al uitgeschakeld. Het is dan ook maar de vraag welk elftal Dury de wei in stuurt tegen het Lazio van Jordan Lukaku.

Alle ontwikkelingen van de laatste Europese match dit seizoen van Zulte Waregem kan u LIVE volgen op HLN.be. Afspraak vanaf 21u05!