De stats achter de EL-finale: Spaanse dominantie in Europa, het geheim van de nul en uitblinker 'Grizou'

Getty Images
De Spaanse clubs blijven door de Europese bekers razen. Vanavond verzekerde Atlético Madrid zich van de derde Europa League-trofee in de geschiedenis en daarmee gingen acht van de laatste negen Europese bekers naar Spanje. Zowel in de Europa League als in de Champions League dus. De Spaanse armada op eenzame hoogte. 

Sinds de start van de Europese campagnes in het seizoen 2013-2014 was het al Spanje wat de klok sloeg in Europa. Nadien stak een Spaanse club acht keer een Europese trofee de hoogte in. Enkel Manchester United kon daar vorig seizoen in de Europa League een stokje voor steken. 

Het mag overigens geen wonder heten dat Atlético Madrid opnieuw mocht zegevieren. Onder Diego Simeone, toch al sinds december 2011 aan het roer, hielden 'Los Colchoneros' liefst 200 keer de nul. Dat in 377 wedstrijden wat dan ook goed is voor een gemiddelde van 53,1 procent. Meesters van de nul. 

Getty Images

Griezmann vertolkte met twee treffers de heldenrol bij 'Atléti' en daarmee is hij de eerste Franse speler die een zogenaamde 'brace' kan maken in een UEFA Cup/Europa League of Champions League-finale. Dit seizoen kan Griezmann dan ook uitstekende cijfers voorleggen. Hij was namelijk betrokken bij 45 % van de 94 doelpunten die Atlético dit seizoen scoorde. 29 treffers en 13 assists heeft Griezmann ondertussen op de teller staan.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00