De Bruyne in de bres voor uitgefloten Origi: "Dit verdient Divock niet"

PHOTO_NEWS
Divock Origi zal, zoals reeds geweten, na Nieuwjaar niet meer te bewonderen zijn in Europa. De Rode Duivel miste een strafschop en zag hoe collega-Duivel Kevin De Bruyne andermaal belangrijk was voor Wolfsburg. De Duitsers overwinteren, Origi baalt.

"Hij gaat door een minder goeie periode", had papa Mike Origi gisteren al gezegd in Het Laatste Nieuws. "Het wereldkampioenschap, de daaropvolgende gemiste voorbereiding met Lille... Dat mag je niet onderschatten", stelde hij.

923 minuten
Een goalgetter is Origi junior nooit geweest -ook niet bij de jeugd- en waarschijnlijk zal hij dat ook niet meteen worden, maar na zijn penaltymisser staat hij intussen wel al 923 minuten droog. Gelukkig staat er 'een kop' op dat ranke lichaam van hem. Ook na afloop van de partij tegen Wolfsburg wilde snelle aanvaller zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan bij de pers, alleen mocht hij niet. "Orders van de club."

"Naar oudere spelers kijken"
Kevin De Bruyne nam het dan maar op voor zijn collega-Duivel. "Dit verdient Divock niet. Ik snap de frustratie van de supporters wel, maar hij nam wel zijn verantwoordelijkheid. Divock is negentien, de fans zouden beter naar de andere, oudere spelers kijken. Maar Divock zal hier uit leren."

Ik snap de frustratie van de supporters wel, maar hij nam wel zijn verantwoordelijkheid. Divock is negentien, de fans zouden beter naar de andere, oudere spelers kijken

Kevin De Bruyne neemt het op voor zijn maatje
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
EPA