Exclusief voor abonnees

De American Dream van Olympique Marseille: geeft steenrijke eigenaar met Europa League-finale eerste visitekaartje af?

Frank McCourt, rechts (en met bril) op de foto.
REUTERS Frank McCourt, rechts (en met bril) op de foto.

"First we take France, then Europe", aldus de Amerikaanse miljardair Frank McCourt toen hij anderhalf jaar geleden Olympique de Marseille kocht. Foute volgorde, want nu lonkt al de Europa League-finale. 

Ingevlogen vanuit heimat Los Angeles zat hij vorige week te glunderen op de eretribune van een kolkende Orange Vélodrome: Frank McCourt, sinds oktober 2016 de nieuwe baas van l'OM. De Amerikaan zag hoe Red Bull Salzburg aan de Middellandse Zee een lesje in efficiëntie kreeg: 2-0 zege en een fameuze optie op de finale. Morgenavond willen Dimitri Payet en trawanten in Oostenrijk hun ticket voor de Europa League-finale definitief op zak steken. Straf, zeker als je weet dat de Phocéens in eigen land al jaren op de sukkel waren. Hoe kwam het tot zo'n ommekeer?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.