Club Brugge is minstens de evenknie van Manchester United, maar geeft bonus weg na ongelukkige tegentreffer

Photo News
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
1
1
Manchester United MUN
MUN
Manchester United
Verdorie toch, Club. Een ideale uitgangspositie (1-0) verspeeld tegen een Manchester United lang niet op z’n sterkst. Na een jeugdzonde van een verder prima debuterende Maxim De Cuyper (19) bovenop een inschattingsfout van Mechele. En nadat Kossounou na de pauze dé kans op de zege liet liggen. 1-1 en zo wordt de terugmatch van de zestiende finales in de Europa League op Old Trafford een erg linke boel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het werd de wedstrijd van de beginnersfouten. Brandon Williams, Manchesterjonkie van 19, die zich liet vangen bij een lange maar vooral slimme haal van Mignolet. Ook Sergio Romero, 32 nochtans, deed zijn duit in het zakje. Dennis, de gevaarlijkste Club-aanvaller, profiteerde met een goeie lobbal. U leest het: Williams, Romero: dit was zoals verwacht een veredeld B-elftal dat Solksjaer Jan Breydel had ingestuurd. Afwachten of de Noorse coach onder druk volgende week voor een zelfde elftal kiest.

Photo News

Voor die openingsgoal was Club er via weer Dennis ook al dichtbij, toen hij onderuit gehaald werd gehaald door Romero en zijn aflegger door zowel Vanaken als De Cuyper gemist zag. En de allerbeste kans in de tweede helft was voor Kossounou, na voorbereidend werk van Dennis en Schrijvers. De Ivoriaan, die eerder ontsnapte met een slechte terugspeelbal, trapte onbegrijpelijk naast. Man United had weliswaar ook kansen. Grote kansen. Met knappe parades op schoten van Andreas en vooral Martial hield Mignolet Club recht. Maar toen hij De Cuyper wel heel gevaarlijk zag uitgooien richting Mechele, moest ook de Rode Duivel zich gewonnen geven. Martial liep er ongenadig Mechele af. Zonde.

Photo News
EPA
BELGA
Photo News
BELGA24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Statham

  Het is dan ook het zwakste Manu ooit.

 • marc sinnaeve

  Sam Valkenborgh, inderdaad heeft de competitie voorrang. Terug kampioen spelen en er wordt zomaar 30 miljoen uit de CL-pot gestort op de Club rekening...

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Manchester een wereld ploeg daar heb ik weinig van gezien met al die dik betaalde sukkelaars (voetballers) ze hebben geluk gehad dat de grote ploegen alles mogen doen omdat geld primeert ,normaal is het altijd rood en ook strafschop als ge met de voeten vooruit de tegen spelers onderuit maait nu niks niet te begrijpen

 • Sam Valkenborgs

  Als je als Brugge zijnde kan overwinteren en tegen Man u kan spelen dan stel je je beste elftal op. Mensen betalen al genoeg voor een ticket en dus willen ze waar voor hun geld. Kossounou had al een maand niet gespeeld en De Cuyper nog geen minuut. Een basisspeler zal NOOIT naar het midden inwerpen en zeker niet achteruit. Clement is hier 100 % verantwoordelijk voor. Het lijkt wel of hij niet wil doorstoten om de competitie voorrang te geven ?

 • Andy Fierens

  Het is wat je een veredeld B- elftal noemt. Martial alleen al is meer waard dan de elf die starten bij Brugge. Als je zo een budget hebt moet je dat niet als excuus gebruiken(Manchester United bedoel ik dan he)