Clement verwacht opnieuw moeilijk duel: "Slavia Praag blijft een heel stugge ploeg"

Photo News
Philippe Clement heeft op de persbabbel vooruitgeblikt naar de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League tegen Slavia Praag. De heenwedstrijd in Praag eindigde op 0-0, morgen verwacht de Genk-coach opnieuw een moeilijk duel. 

Clement kon daarnaast geen nieuws meegeven in de zaak rond Alejandro Pozuelo. Genk onderhandelt woensdag met vertegenwoordigers van Toronto omtrent een eventuele overgang van de Spanjaard naar de MLS-club. De spelmaker trainde in de voormiddag gewoon mee met Genk.

"We zullen donderdag zeker met een andere ploeg spelen", opende Clement. "Fiolic (in Praag nog basisspeler, red.) haalde de selectie niet. Ik kan jullie verder niets vertellen over de inzetbaarheid van Pozuelo. Zijn situatie is ongewijzigd. Ongetwijfeld zullen de onderhandelingen van vandaag een invloed hebben op de beslissing of hij kan spelen donderdag of niet. Pozuelo is nog steeds een speler van Racing Genk en zolang hij zijn selectie op training verdient, zal hij erbij zijn."

Photo News

Clement had, net als voor het heenduel, een hoge pet op van Slavia Praag. "Ik heb weinig bijgeleerd in de heenwedstrijd", aldus de Genkse T1. "Ik kende Slavia Praag al als een heel stugge ploeg, die in de poulefase maar drie tegentreffers kreeg. Ze hebben niet voor niets Bordeaux en FC Kopenhagen uitgeschakeld. We hebben in Praag enkele kansen gehad, vooral in de tweede helft. Maar het is een moeilijk te kraken blok. Ze doen met heel de ploeg nauwgezet hun defensief werk en kunnen bovendien snel omschakelen. Het is een sterk geheel, met weinig individuele uitblinkers. Enkel Miroslav Stoch steekt er misschien een beetje bovenuit. De kansen blijven voor mij 50-50.”

Tussen de dubbele Praagse confrontatie verloor Genk ook nog met 3-1 bij Club Brugge. "Maar die match zit niet meer in mijn hoofd", besloot Clement. "We gaan hier donderdag op een goed veld spelen, niet in een zandbak zoals in Brugge. We gaan ons eigen spel spelen, combineren. Slavia Praag zet over het hele veld druk, dus we zullen zuiver moeten zijn in onze passing en daarenboven snel kunnen spelen. In de tweede helft in Brugge vond ik ons ook al beter. We zijn opgestaan, maar spijtig genoeg scoort Club na onze 2-1 meteen de 3-1. Daarmee was de match meteen gedaan.”

Photo News

Miroslav Stoch wuift problemen voorin bij Slavia weg: “Doelpunten komen wel”

Miroslav Stoch, de Slovaakse sterspeler van Slavia Praag, toonde zich één dag voor de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League bij Racing Genk, erg ontspannen. “Het klopt dat we momenteel moeilijk scoren”, aldus Stoch. “Maar ik heb er vertrouwen in dat dat morgen in orde komt.”

De heenwedstrijd in Praag eindigde op 0-0 en dat vond Stoch geen slechte uitgangspositie. “Ik zie die 0-0 als een goed resultaat voor ons”, opende de buitenspeler. “Het is heel positief dat we geen uitdoelpunt tegenkregen. Wij gaan wel proberen dat goaltje te maken in Genk. Ik heb vertrouwen in de goede afloop.”

Slavia kon in de groepsfase van de Europa League maar vier maal scoren en bleef ook in de heenwedstrijd tegen Genk zonder goal. Dat verontrustte Stoch echter niet. “We scoren weinig, hebben te veel kansen nodig, maar dat heeft met geluk te maken. We missen geluk bij de afwerking. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is. Ik ben ervan overtuigd dat we in Genk zullen scoren.”

Over de sterkte van Genk wilde Stoch niet te veel kwijt. “We wisten voor de heenwedstrijd al hoe sterk Genk was. Ik zie vooral een sterk team. Ik wil er geen individuele spelers uitpikken. Op de aan- of afwezigheid van Pozuelo wil ik niet ingaan. Als hij erbij is, zal het niet makkelijk worden hem af te stoppen.”

BELGA

Slavia-coach Trpisovsky: “Eerste doelpunt zal veel bepalen”

 Jindrich Trpisovsky, de coach van Slavia Praag, kijkt met vertrouwen uit naar de terugwedstrijd tegen Racing Genk. Slavia leed zondag in de Tsjechische competitie nochtans een kostbare 2-0 nederlaag bij concurrent Viktoria Plzen. Plzen kwam als tweede in de stand zo terug tot op drie punten van leider Slavia. “Ik heb mijn spelers meegegeven die wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten”, liet Trpisovsky optekenen. “Het wordt morgen een heel andere match.”

“De uitwedstrijd bij Plzen zondag was erg slecht, misschien wel onze slechtste match van het seizoen”, stak de Slavia-coach van wal. “We hebben veel te veel kansen gemist. Maar dat is voorbij nu. Ik verwacht morgen tegen Genk een meer open duel. Plzen staat bekend om zijn defensief spel. Dat is bij Genk anders. Hun team is technisch sterker en speelt meer open. Ik denk dat het een interessante wedstrijd zal worden. Belangrijk voor het wedstrijdverloop wordt wie eerst scoort. Ik heb mijn spelers opgedragen dat ze meer moeten durven en sneller moeten spelen. Op de tegenaanval kan er ruimte komen te liggen.”

BELGA

Ook Trpisovsky kwam nog even terug op het doelpuntenprobleem van zijn ploeg. “We scoren inderdaad moeilijk, maar dat is ook een mentaal gegeven. Aan de motivatie zal het alvast niet liggen. Iedereen is uiterst gemotiveerd dit tweeluik te winnen.”

Slavia speelt donderdag in Genk zijn derde wedstrijd in acht dagen en dus liet Trpisovsky noteren wijzigingen te zullen doorvoeren. “Allereerst moeten we jammer genoeg onze centrale verdediger Michael Ngadeu-Ndadjui missen door schorsing. Verder ga ik nog een paar aanpassingen doorvoeren in mijn elftal. Sommige spelers zijn vermoeid en zal ik vervangen. Ik wil dat echter niet als een excuus gebruiken. Genk had de voorbije week ook drie wedstrijden. We zitten dus beiden in hetzelfde schuitje.” 

BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk hosten

    Slavia is veel minder of Salzburg...mag dus geen probleem zijn....

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00