Clement en Genk zijn uit op revanche tegen Sarpsborg: “Spelen voor een draw past niet in onze filosofie. We willen winnen”

Photo News
Racing Genk zint op revanche. Sarpsborg diende de Limburgers begin oktober hun eerste nederlaag van het seizoen toe. “We zijn zeker uit op revanche”, vertelde Clement zopas op de persconferentie voor het laatste duel in de groepsfase van de Europa League van morgen. “Al beseffen we zelf ook goed genoeg dat we niet onze beste partij hebben gespeeld in Sarpsborg.” 

Genk had het moeilijk met de fysieke aanpak van de Noren. Clement verwacht morgenavond ook een potige tegenstander. “Voor hen is dit de laatste wedstrijd van het jaar, zij zullen tot het uiterste gaan en ik verwacht van mijn jongens hetzelfde. Voor het seizoen hadden we de poulefase van de Europa League als doel gesteld, dat hebben we gehaald. Maar we blijven hongerig, we willen meer, we willen die kwalificatie voor de volgende ronde.” 

De kaarten zijn duidelijk. Als Genk wint zijn ze zeker van groepswinst, ook bij een gelijkspel is Genk zeker van kwalificatie voor de 16de finales maar kan Besiktas nog naar de eerste plaats springen, gaat Genk onderuit tegen Sarpsborg dan zit het Europese avontuur er onherroepelijk op. “We weten dat we voldoende hebben aan een punt, maar spelen voor een draw past niet in onze filosofie. Wij gaan voor de overwinning. Het is alleen jammer dat er op dit moment maar 12.000 tickets verkocht zijn. Onze supporters smeekten vorig seizoen voor Europees voetbal, ik hoop alsnog dat er veel mensen beslissen om ons te komen aanmoedigen.” Het kan voor Racing Genk een mooie Europese avond worden. Zij kunnen ze zich voor de vierde keer in vier campagnes verzekeren van Europees voetbal na de winterstop. 

Photo News

Sarpsborg leeft met vertrouwen toe naar beslissend EL-duel: “Genk is Barcelona niet”

“We moeten all-in gaan, ook al is dit geen gokspel. Het kan het einde van een sprookje zijn, maar ook het begin van een nieuw. Met alle respect, maar Genk is Barcelona niet, dit is doenbaar”, sprak Sarpsborg-aanvoerder Joachim Thomassen vandaag met vertrouwen. Na de wedstrijd in Noorwegen kwam er vanuit Genkse hoek wat commentaar omtrent het potige spel van de thuisploeg. Vooral Leandro Trossard werd toen geviseerd en de Rode Duivel viel na een duw in de rug dan ook uit met een schouderblessure. “We spelen het hard, maar fair. We hebben zeker niet de bedoeling iemand te blesseren.”

Joachim Thomassen.
BELGA Joachim Thomassen.

Ook morgen mag Genk zich aan een potig Sarpsborg verwachten, het is nu eenmaal de stijl en de sterkte van het team. “Met onze fysieke kwaliteiten moeten we Genk onder druk zetten”, beseft ook coach Geir Bakke. “Daarnaast komt het erop aan controle te houden over het middenveld, dat misten we bijvoorbeeld in onze wedstrijd tegen Besiktas. In onze thuiswedstrijd tegen Genk was dat beter, toen deden we het echt goed.”

Het programma van beide clubs kan een voordeel zijn voor de bezoekers. Terwijl Sarpsborg sinds 24 november enkel nog één keer tegen Besiktas speelde omdat de competitie in Noorwegen afgelopen is, zit de thuisploeg donderdagavond al aan zijn 32e wedstrijd van het seizoen. “Na een lang seizoen met veel matchen deed het deugd om eens twee weken niet te moeten spelen”, gaf Bakke toe. “Intussen hebben we nog een oefenmatch gespeeld en daarin heb ik gezien dat iedereen klaar is.” 

 Joachim Thomassen naast coach Geir Bakke.
BELGA Joachim Thomassen naast coach Geir Bakke.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    Zal nodig zijn want deze namiddag zat centrum Genk vol met tegenstander Sarpsborg supporters maar Clement zal het beste Belgisch elftal wel de juiste richtlijnen geven

  • Freddie Heremans

    Mocht ik Genk-fan zijn en ik las hoe Clement over de supporters denkt, dan zou ik zeker NIET gaan kijken naar een match tegen Bommerskonten.