Charleroi veegt vloer aan met Beitar en kan derde voorronde EL al ruiken

belga
Charleroi heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League. De Zebra's waren in het eigen Stade du Pays duidelijk te sterk voor Beitar Jeruzalem: 5-1. Pollet (2), Kebano (2) en Ndongala scoorden voor de thuisploeg, Gabay kon iets terugdoen voor de bezoekers, die de wedstrijd bovendien met negen eindigden.

Na een hectische start, de wedstrijd werd al na tien (!!) seconden even stilgelegd omdat de fans van Beitar vuurwerk op het veld gooiden, werd er dan toch aan voetballen gedacht en het was Charleroi dat het best uit de startblokken schoot. Na tien minuten reet Tainmont de linkerflank open met zijn snelheid en hij bediende knap de vrijstaande Pollet: 1-0. De Zebra's leken die voorsprong al bij al gemakkelijk vast te houden, tot Martos zich verkeek op een lange bal. Gabay profiteerde optimaal en nam Penneteau te grazen met een heerlijk schot: 1-1.

Israëli's met tien
De bezoekers vielen echter vooral op door hun harde spel. Na een half uur hadden Nahmani, Zhairi, Atzily en Ferda al een gele kaart achter hun naam. Toch bleef Beitar hard in de duels gaan en op slag van rust gebeurde het onvermijdelijke dan ook. Dasa ging met een hoog, gestrekt been door op N'Ganga en hij mocht onmiddellijk gaan douchen. Charleroi kon de tweede helft dus aanvatten met een mannetje meer.

Flitsend Charleroi
Daar profiteerden de Zebra's na de rust al snel van. Ndongala schilderde de bal op het hoofd van Pollet en die kopte terug op Kebano: 2-1. Vlak voor het uur kregen Ndongala en Pollet allebei een huizenhoge kans om de score uit te diepen, maar slaagden daar niet in. Een fris en bijwijlen flitsend Charleroi bleef Beitar echter onder druk zetten en een derde treffer hing in de lucht. In de 68e minuut viel die ook toen Pollet een hoekschop in twee tijden tegen de touwen werkte: 3-1.

Tweede keer rood
Nadien raakten de spelers van Beitar helemaa de pedalen kwijt en ze gingen opnieuw over het randje spelen. Het mocht geen verrassing heten dat ze daar niet ver mee kwamen, integendeel. Ze moesten de kelk tot de bodem ledigen toen De Lucas hard doorging op Kebano en ook hij de douches vroeger mocht opzoeken. Met de negen resterende Israëli's kende Charleroi helemaal geen problemen meer en via Stevance en Kebano profiteerden de Zebra's nog optimaal: 5-1.

Dankzij de ruime zege staat Charleroi al met anderhalf been in de derde voorronde. De Zebra's moeten volgende week nog wel naar Israël, maar dat mag na vandaag geen probleem zijn. Als Charleroi zijn terugmatch in Jeruzalem overleeft, dan moet het nog twee voorrondes spelen om de poules te bereiken.

photo_news
belga
belga
belga
belga
belga
belga
belga
belga
photo_news
belga
photo_news

Technische fiche


Europa League, 2e voorronde, heen:

in Charleroi (Stade du Pays):

Charleroi - Beitar Jeruzalem (Isr) 5-1 (rust: 1-1)

Scheidsrechter: Lee Probert (Eng)Doelpunten:

Charleroi: Pollet (10. en 68.), Kebano (47. en 90+3.), Stevance (88.)

Beitar Jeruzalem: Gabbay (35.)Rode kaarten:

Beitar Jeruaalem: Dasa (45+3.), De Lucas (77.)

Gele kaarten:

Charleroi: Ndongala (37.), Ferber (90.)

Beitar Jeruzalem: Nachmani (11.), Zhairi (14.), Atzily (16.), Freda (30.), Zamir (87.)

Teams:

Charleroi: Penneteau - Marinos, Dewaest, Martos (cap.), N'Ganga; Ndongala (90+1. Francois), Marcq, Kebano, Saglik (89. Ferber), Tainmont; Pollet (80. Stevance)

Trainer: Felice Mazzu

Beitar Jeruzalem: Kleyman - Dasa, Khila, Askling, Matovic; Atzily (75. L. Cohen), Zhairi, Freda (55. De Lucas), Claudemir, Nachmani (20. Zamir); Gabbay.

Trainer: Slobodan Drapich