Charleroi Europees uitgeschakeld na nieuwe nederlaag tegen Zorya (3-0)

BELGA
Charleroi heeft de derde voorronde van de Europa League niet overleefd. De Henegouwers moesten in Oekraïne een 2-0 achterstand ophalenn, maar gingen ook vandaag onderuit tegen Zorya Luhansk: 3-0. Ljubenovic scoorde twee keer, Malynovskyy legde nadien de eindstand vast.

Charleroi wist dat het drie keer moest scoren en geen tegengoal mocht slikken om rechtstreeks door te gaan naar de volgende ronde, maar dat was er in een flauwe eerste helft niet aan te zien. Zorya Luhansk was zelfs de gevaarlijkste ploeg, vooral via op stilstaande fases. Een vrije trap van Khomchenovskiy zeilde maar net naast. Aan de overkant moest Shevchenko slechts één keer ingrijpen, hij kende geen problemen met de lage schuiver van Saglik. De brilscore bij de rust verbaasde niemand.

Ook na de rust was Charleroi niet in staat om Luhansk pijn te doen en na iets minder dan een uur spelen deed de thuisploeg de boeken helemaal toe voor de Zebra's. Ljubenovic kopte van dichtbij raak (1-0), daardoor moest Charleroi nog minstens drie keer scoren. Tien minuten later deed Marcq zijn eigen ploeg de das om toen hij Gordiyenko neerhaalde in de zestien. Ljubenovic beslechtte het lot van Charleroi vanop de stip: 2-0.

Nadien ging Zorya nog op zoek naar een derde treffer en vond die in blessuretijd nog. Malynovskyy nam Penneteau te grazen met een knappe plaatsbal na een mooi uitgespeelde aanval: 3-0. Geen Europees voetbal op Mambour dus, Felice Mazzu en de zijnen kunnen zich vanaf nu focussen op de Jupiler Pro League.

BELGA
BELGA
EPA
BELGA
BELGA
EPA
BELGA

Technische fiche


Europa League - Derde voorronde (terug):

in Kiev (Valeri Lobanovsky stadion):

Zorya Luhansk (Oek) - Sporting Charleroi (Bel) 3-0 (rust 0-0, heen 2-0)

Scheidsrechter: Andris Treimanis (Let)

Doelpunten: Ljubenovic (59. en 69. pen), Malynovskyy (90+4)

Gele kaarten:

Luhansk: Kamenyuka (29.), Chaikovsky (39.)

Charleroi: Dewaest (43.), Marcq (69.)

Opstellingen:

Luhansk: Shevchenko, Opanasenko, Sivakov, Pylyavskyi, Kamenyuka, Karavaiev (60. Hrechyshkin), Chaikovsky (46. Ljubenovic), Malynovskyy, Hordienko, Khomchenovsky, Budkivskiy (71. Petriak)

Coach: Yuriy Vernydub

Charleroi: Penneteau, Marinos, Dewaest, Willems, Boulenger (58. N'Ganga), Saglik, Marcq, Kebano, Geraerts (64. Stevance), Ferber (43. Ndongala), Pollet

Coach: Felice Mazzu