Bordeaux vernedert een ontstellend zwak Club: 4-0

BELGA
Kopzorgen voor Georges Leekens. Club Brugge werd door Bordeaux onder de voet gelopen en stapt met een 4-0 om de oren opnieuw het vliegtuig op. Geen enkele kans voetbalde blauw-zwart bij elkaar en het spel deed pijn aan de ogen. Met onder meer nog wedstrijden tegen Newcastle voor de boeg wordt Europees overwinteren een helse klus.

Desastreus. Zo valt de eerste poulewedstrijd van Club Brugge in deze Europa League te omschrijven. Club Brugge begon slap aan de wedstrijd. Heel slap. En het hield dat niveau gedurende de volle negentig minuten vol. Bordeaux moest amper het gaspedaal indrukken om een gehavend club een pak voor de broek te geven.

Al na enkele minuten kreeg Club een eerste verwittiging, maar Plasil zat nog in opwarmmodus en besloot te zwak op Jorgacevic. Een eerste waarschuwing, maar Club bleef laks spelen en kansen weggeven. Tot vijf maal toe pareerde de Servische goalie van Club pogingen van de Fransen, maar na dertien minuten moest hij zich toch gewonnen geven. Na een corner klungelt de Brugse defensie erop los en Sané neemt het geschenk in cadeauverpakking met dank aan: 1-0.

Lange, pijnlijke avond
Wie dacht dat Club wakker ging schieten na de tegentreffer, zat er goed langs. Tien minuten later stond het al 2-0. Het zoveelste balverlies werd door Gouffran afgestraft. Neen, op dat moment wist de Brugse meegereisde aanhang al dat het een ontzettend lange, maar vooral pijnlijke avond zou worden.

Akkoord, de Bruggelingen hebben een hele rits geblesseerden maar dat mag geen excuus zijn voor deze wanprestatie in Zuid-Frankrijk. Akkoord, geen Donk, geen Zimling, geen Larsen en geen Refaelov. Maar ook geen inzet, duelkracht of enige passie in het spel van Club Brugge. Na 45 minuten spelen stond de kansenmeter van Club nog altijd onveranderd op nul.

Debuut
Tijd voor iets anders, moest Leekens gedacht hebben tijdens de rust. Thibaut Van Acker werd naar de kant gehaald ten voordele van Bjorn Engels, meteen het debuut voor de jonge centrale verdediger. Alleszins geen geschenk om in deze omstandigheden te debuteren als je het ons vraagt. Samen met Almebäck en Figueras gingen ze met zijn drieën in het centrum spelen. Hoefkens en Hogli moesten op de flank een antwoord proberen te vinden op de gevaarlijke voorzetten van Bordeaux.

Proberen, want exact anderhalve minuut hield blauw-zwart de schijn hoog dat het iets aan de 2-0 kon veranderen. Bjorn Engels kreeg een voorzet van Gouffran pardoes op het aangezicht en versloeg op die manier zijn eigen doelman: 3-0.

Uitstel van executie
En de kelk moest leeg tot op de bodem. De 4-0 van Diabaté werd eerst nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar dat was slechts uitstel van executie. Met nog 25 minuten voor de boeg wees het scorebord 4-0 aan. Mariano met voorzet nummer elvendertig. Almeback stond erbij en zag hoe Jussié nummer vier voorbij Jorgacevic knikte. In de eigen competitie wil het scoren voor Bordeaux niet echt vlotten, maar in Europa liep het, met dank aan de Bruggelingen, alvast iets vlotter.

En Club dan? Helemaal niets. Het spel van de vice-kampioen deed pijn aan de ogen. Eén keer was er Tchité, maar de man met de vele nationaliteiten schoof uit toen hij het leer raakte. Ook Lestienne probeerde het eens met een krulbal, maar de bal zoefde een meter naast. In de allerlaatste tel van de wedstrijd trof diezelfde Lestienne nog de paal. De handschoenen van doelman Carrasso kunnen ongebruikt opnieuw de kast in.

Newcastle
In de andere wedstrijd van de openingsspeeldag in de poule van Club speelde het Portugese Maritimo thuis 0-0 gelijk tegen Newcastle United.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
Uitslagen
Bordeaux Club Brugge 4-0
Maritimo Newcastle 0-0
Stand
Bordeaux 3
Maritimo 1
Newcastle 1
Club Brugge 0
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS