B-ploeg van Genk heeft ook in overbodige Europa League-return geen kind aan Fola Esch

BELGA
CS Fola Esch
CSF
CS Fola Esch CSF
1
4
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Genk kwam in Luxemburg zoals verwacht nooit in de problemen. De Limburgers smeerden Fola Esch na de 5-0 in de heenmatch opnieuw een nederlaag aan: 1-4. Morgen weet Genk of het in de derde voorronde het Poolse Lech Poznan of het Wit-Russische Shakhtyor Saligorsk treft. 
Photo News

We schetsen u even het Stade Emile Mayrisch. Twee kleine tribunetjes langs de zijkant van het veld, samen goed voor 1.600 fans. Achter het ene doel een mat voor polsstokspringen en achter het andere de spelersbus van Racing Genk. De Limburgse fans waren met ruim 600 naar Luxemburg gereden en namen het sfeeergedeelte voor hun rekening. 

Ex-wielrenner Franck Schleck bracht een bezoekje en kon met eigen ogen zien hoe Genk-voorzitter Peter Croonen met de fiets in Esch aan kwam in het gezelschap van onder meer ondervoorzitter Mathieu Cilissen, financieel directeur Filip Aerden en Thierry Courtois, vader van Rode Duivel Thibaut. Voor Fola het hoogtepunt van zijn seizoen, voor Genk een veredelde oefenpot.

Photo News

Experimentele elf

Clement roteerde zoals aangekondigd en pakte met elf nieuwe namen uit in vergelijking met vorige zondag op Daknam. Trossard, Samatta, Berge, Aidoo en Maehle werkten een lichte individuele training af en moesten zelfs niet op de bank plaatsnemen. Fola Esch hoopte stiekem op een stuntje, maar dat was dan buiten de experimentele elf van Clement gerekend. Die swingt net als de typeploeg. 

Zhegrova en Heynen tekenden al in het openingskwartier voor een dubbele voorsprong. Heynen maakte zijn wederoptreden nadat hij het grootste deel van vorig seizoen miste met een kruisbandblessure en dat zette hij dus met een goal in de verf. Jackers moest even een steekje oprapen om de eerredder van Fola te voorkomen. Benson trapte de 0-3 net voorlangs en Cabral stopte een schot van Piotrowski.

Photo News

Eerredder

Na rust rolde Zhegrova nog eens de rechterflank op en Gano kon helemaal vrijstaand binnen tikken. Meteen zijn allereerste goal in het shirt van Racing Genk. Fola Esch kreeg via Bensi toch zijn eerredder en die werd op de piepkleine hoofdtribune gevierd alsof het de goal van de kwalificatie was. Zhegrova zag even later een vrije trap rechtstreeks in doel dwarrelen voor de 1-4. Meteen het sein voor Genk om wat gas terug te nemen. 

Racing stoot zo met de vingers in de neus door naar de derde voorronde. Morgen kent het daarin zijn tegenstander. Die brengt de Limburgers naar Polen of Wit-Rusland. Lech Poznan begint aan zijn terugmatch met de beste uitgangspositie na een 1-1-gelijkspel op het veld van Shakhtyor Saligorsk.  

BELGA
BELGA
Photo News
BELGA

FOLA ESCH: Cabral - Pierrard, Klein (77' Mura), Chrappan, Kirch (66' Kocur) - Corral, Dikaba, Bruno Frere, Sinani, Bensi (83' Raposo) - Hadji.

RACING GENK: Jackers - Seigers, Wouters, Lucumi, Nastic - Seck, Heynen (66' Karelis) - Benson, Piotrowski, Zhegrova - Gano.

Doelpunten: 13' Zhegrova 0-1, 16' Heynen 0-2, 59' Gano 0-3, 61 Bensi 1-3, 63' Zhegrova 1-4.
Gele kaarten: geen.
Scheidsrechter: Filip Glova (Svk).
Toeschouwers: 1.580.  

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Klaps

  Volgens Jacky Mathijssen was het een leuke ervaring als co-commentator op TVL. Ik vond het echter helemaal geen leuke ervaring, spijtig, maar de goede man heeft het gewoon niet. Neem nu een Sven Nys, die brengt een boeiend commentaar bij het wielrennen op een natuurlijke manier. Afin, Jacky vond de wedstrijd ook nog goed. Tja, helaas praten te veel van deze analisten naar de mond van hun broodheer of moeten ze gewoon hun rolletje komen spelen (zoals een Jan Mulder).

 • Ria Vanhoyland

  Daniel surinx volgens mij ruik is wat jalozie. Waarom niet juichen. In de beker van belgie is het ook al gebeurd dat Rsca. Fcb en noem maar op zijn uitgeschakeld door 3de klasse ploegen

 • alfons Detemmerman

  Ja mogelijk wordt Genk een succesverhaal maar dan toch met dank aan Waasland Beveren ? (Clement Gano Seck) misschien nog Morioca kopen ?

 • Alfons Thijs

  Toch zal Genk potten breken dit seizoen, let maar op.

 • daniel surinx

  als ge moet juichen met a of b ploeg als ge wint tegen 2de rangs cafeeploeg,is maar heel erg