AZ-coach Arne Slot voor return tegen Antwerp: “Prettig dat Buta niet meedoet”

BELGA
Antwerp en AZ strijden morgen om een plekje in de poules van de Europa League. De Great Old kwam met het beste resultaat terug uit Enschede, maar AZ-coach Arne Slot heeft goede hoop voor zijn team.

Door de drukte in en rond Brussel kwam de selectie van AZ met lichte vertraging aan op de Heizel. Coach Arne Slot kon erom lachen. De 40-jarige Nederlander lijkt ook overtuigd dat AZ een meer dan faire kans heeft om de groepsfase van de Europa League te bereiken. “Je weet nooit of die tweede wedstrijd zal lopen zoals de eerste”, zei Slot. “In die eerste match is het aftasten en afwachten. Dat hadden we in onze twee voorgaande rondes ook. Toen werd het telkens 0-0, nu 1-1. Voor die tweede wedstrijden maakten we een betere inschatting en wonnen we telkens. We hebben opnieuw heel goed gekeken waar Antwerp goed in was en waar we zelf gevaarlijk werden. In het eerste halfuur kwamen we drie keer alleen voor de keeper. Als we die er nu wel inschieten...”

Slot zag trouwens nog een pluspunt voor AZ. “Ik vind het prettig dat Buta niet meedoet. Dat vond ik één van hun betere spelers. Hij was dreigend, gevaarlijk en betrokken bij hun beste kans op de 0-2.” Wie er nu bij een 1-1 uit de heenmatch het meest gebaat is, liet de trainer van AZ min of meer in het midden. “Ik vind dat lastig in te schatten. Het is niet de uitgangspositie die we wilden. Tegelijk gaf de wedstrijd ons wel veel vertrouwen en het besef dat we hier kunnen winnen of in ieder geval toch scoren. Verdedigend moet het net iets beter. Al lukte het ons in grote delen van de wedstrijd om Antwerp ver bij onze goal weg te halen. Het lag heel dicht bij mekaar, ook al zijn beide teams compleet verschillend. Hopelijk gaat het morgen zoals wij het willen en komen we zo weinig mogelijk in hun manier van spelen terecht.”

BELGA
BELGA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Het is ook prettig dat Mbokani meedoet.

 • Alex Van Steenpaal

  Staan er fc Antwerp ook Belgen in?

 • Bram Heijliger

  Ik verwacht een spannend duel waarin AZ denk ik net iets meer kwaliteit heeft en daardoor na verlenging door zal gaan. Buta zal bij Antwerp zeker gemist gaan worden. Bij AZ is volgens mij iedereen van de partij, dus ook het trio toppers: Stengs, Boadu en Koopmeiners.

 • Etienne Vanhoegaerden

  Spijtig voor Antwerp maar door missen van snelheid achteraan tegen snelle spitsen gaan ze het volgens mij niet halen al hoop ik van wel