Antwerp start pas in derde voorronde: “Dit komt onze voorbereiding ten goede"

Antwerp-coach Laszlo Bölöni temidden van zijn troepen.
Photo News Antwerp-coach Laszlo Bölöni temidden van zijn troepen.

Na de beslissing van het BAS en de bevestiging van de UEFA om KV Mechelen uit te sluiten van Europees voetbal, zal Antwerp in de derde en niet in de tweede voorronde van de Europa League van start gaan. "Dit zal onze voorbereiding op de competitie ten goede komen", zegt woordvoerder Dimitri Huygen.

De UEFA besliste ook dat België zijn vijf Europese tickets mag behouden, waardoor ook AA Gent Europa in gaat. "Het is voor het Belgische voetbal vooral goed dat er geen Europese plaatsen verloren gaan”, aldus Huygen. “We zijn ook blij dat de UEFA snel klaarheid schept. Organisatorisch waren wij helemaal klaar voor het duel tegen Viitorul Constanta. Dat was een goede generale repetitie om er in de derde voorronde een groot feest van te maken.

In principe kwam Antwerp volgende week donderdag al in actie, maar nu vindt de eerste Europese match plaats op 8 augustus. "Na de competitiestart dus. We kunnen ons volledig focussen op de uitwedstrijd tegen Eupen (28 juli) en dan pas op de Europese kwalificatie. Het seizoen is op zich al lang genoeg, dus dit komt de voorbereiding op de competitie ten goede."

Antwerp zal zijn volledige kwalificatie in de Europa League in het Koning Boudewijnstadion afwerken. "Alles in Brussel is heel goed verlopen met betrekking tot de organisatie. De voorbereiding met de Brusselse ordediensten verliep perfect. Aanstaande maandag vindt in Nyon de loting voor de derde voorronde plaats. Zodra we onze tegenstander kennen, zitten we opnieuw met hen samen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave Janssens

    Ware het niet voor een aantal scheve mutsen die andermaal de bouw van nieuwe infrastructuur dreigden te fnuiken uit puur egocentrisch eigenbelang en omwille je reinste drogredenen zoals een zandweggetje waar geen kat om geeft, ze hadden vermoedelijk in eigen huis kunnen voetballen voor hun return in Europa. Nog maar eens met dank aan de politiek. Die lui zijn de topprestaties aan het opstapelen de laatste paar decennia. Als je dan ziet hoe het in Londen of Madrid gaat wordt je pas echt ziek.

  • Luc Van Doren

    Er zullen toch nog wat aankopen moeten gebeuren of het zal rap gedaan zijn in Europa. Zelfs de competitie wordt een probleem met deze kern vrees ik...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00