Antwerp krijgt forse boete voor tumult in Europa Leagueduel tegen AZ, Bolat geschorst voor drie Europese duels

BELGA
46.250 euro boete, tribune 1 die deels gesloten blijft en Sinan Bolat die drie Europese duels op het strafbankje moet zitten. Antwerp kent haar sanctie voor het tumult in het thuisduel tegen AZ. 

Antwerp kent haar straf voor de ongeregeldheden in het Koning Boudewijnstadion in het Europa League-duel tegen AZ. De UEFA legt The Great Old een boete op van 46.250 euro. Daarenboven zullen er bij de volgende Europese thuiswedstrijd minstens 5.000 zitjes gesloten worden in Tribune 1 van de Bosuil - als het volgend seizoen wel voldoet aan de UEFA-normen. Het stamnummer één zal op die plek een spandoek met de woorden ‘#EqualGame’ moeten hangen. 

Bovendien krijgt Sinan Bolat een zware sanctie: de doelman wordt voor drie Europese duels geschorst omdat hij scheidsrechter Sidiropoulos belaagde. 

Antwerp werd door de UEFA officieel aangeklaagd voor het gooien van objecten, het gebruik van vuurwerk, expliciete spandoeken, geblokkeerde trappen, ordeverstoringen door de fans en onbehoorlijk gedrag van het team.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
VI Images16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Van Laer

  Stuur de rekening maar door naar de scheids, hij is verantwoordelijk liet in het begin alles van AZ maar toe zodat Antwerp gefrustreerd raakte. Een goede scheids houdt de wedstrijd in de hand, niet door eenzijdig met kaarten te zwaaien.

 • Dirk Van der Weeën

  Ze zijn terug tekort gedaan daar op de parking,als je crapuul onder uw suporters hebt kan je zo een dingen verwachten.En dan moet je maar de rekening betalen,naar het gezegde "potje breek,potje betalen". Dat die met zijne plastieke kop maar zijn beugel opentrekt hij heeft er genoeg.Altijd en overal miserie met da ploegje.

 • Rudi Goossens

  Goed dat die overbetaalde pubers een boete krijgen!

 • HUBERT VANHOVE

  Dave de tweede gele kaart werd gegeven volgens het regelement dat reeds jaren bestaat maar Zé is heel dom geweest

 • rik cappelle

  Beide kousen zijn af Dave of wat ga je doen ? Ga jij klacht tegen de uitspraak neerleggen misschien ?