Anderlecht speelde in verleden al tweemaal tegen Spartak Trnava: paars-wit ging twee keer de boot in

Paul Van Himst in 1972 (geen wedstrijdbeeld tegen Spartak Trnava).
BELGA Paul Van Himst in 1972 (geen wedstrijdbeeld tegen Spartak Trnava).
Anderlecht neemt het morgenavond in de Europa League op tegen Spartak Trnava. Een nobele onbekende voor de Belgische voetballiefhebber, maar toch kruiste paars-wit in het verleden reeds tweemaal de degens met de Slovaakse club.

In het seizoen 1972-1973 nam Anderlecht deel aan Europacup I. De Brusselaars rekenden in de eerste ronde eenvoudig af met het Deense Vejle BK. Maar in de volgende ronde moest het team van Paul Van Himst en Rob Rensenbrink zijn meerdere erkennen in… Spartak Trnava. De Slovaken wonnen zowel de heen- als de terugwedstrijd met 1-0.

Op 25 oktober 1972 maakte Dušan Kabát de enige treffer tegen paars-wit. Het elftal van Georg Keßler was twee weken later op revanche belust in het Constant Vanden Stockstadion. Maar Jaroslav Masrna nam met een doelpunt in de slotfase alle hoop weg. Trnava werd uiteindelijk in de kwartfinale van Europacup I uitgeschakeld door Derby County.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  En nu voor de 3e keer op hun doos ...! Die ploeg zal serieus zijn best mogen doen om mee te doen in play-offs .... Wat is deze ploeg zwak en misselijk gewoon kwaliteit en de buitenlanders zijn van geen meerwaarde ... ! En de coach is ook geen bal waard

 • Freddy De Wulf

  Wat voor zin heeft het om een ploeg uit de 70er jaren (meer dan 40 jaar geleden dus) te vergelijken met nu. Men vergelijkt Di Stefano toch ook niet met Lukaku.

 • Rudi De Groof

  Spartak Trnava is ook de ploeg die begin jaren '70 Ajax uitschakelde, toen ze net de voorbije 3 jaar de Europacup I wonnen.

 • Chris Simlek

  Wanneer begript mijn nu eens dat er hier GEEN maar absoluut GEEN ploegen meer zijn die nog iets voorstellen in europa. Ze zijn zelfs geen underdogs meer hoogstens nog AMATEURS.

 • jean pierre Tibermont

  De Belgische ploegen stellen in Europa NIETS voor soms is het huilen met pet op.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00