Aalborg-coach Nielsen: "Proberen te winnen in Brugge"

BELGA
Aalborg-coach Kent Nielsen beseft dat zijn team morgenavond in het Jan Breydelstadion voor een aartsmoeilijke opdracht staat tegen Club Brugge in de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League. Club won immers de heenwedstrijd vorige week met 1-3 en staat zo met één been in de achtste finales. "We zijn ons bewust van de situatie, maar we willen toch proberen te winnen. We zien wel hoe het uitdraait", vertelde Nielsen vandaag tijdens de persconferentie.

De 53-jarige Nielsen, een voormalige verdediger van onder meer Aston Villa en de Deense nationale ploeg, zag de Belgische competitieleider vorige week in Denemarken een uitstekende wedstrijd spelen. "Op het resultaat hadden we helemaal niets aan te merken. Ze verrasten ons wel met hun opstelling, ook tegen AA Gent afgelopen weekend. Ze hebben een mooie voorsprong en ze zullen voor een resultaat proberen te spelen door er een tactische wedstrijd van te maken. Als we willen winnen, dan moeten we onze fouten uit de heenwedstrijd proberen te vermijden. We moeten efficiënter spelen en ons balbezit beter uitspelen", aldus Nielsen.

"Iedereen is fit"
Ondanks de quasi uitzichtloze situatie wil Nielsen, in 1992 nog Europees kampioen met Denemarken, er in Jan Breydel toch nog volledig voor gaan. "We hebben geen blessures, iedereen is fit. We zijn met de hele ploeg naar hier afgezakt. Ik zie er het nut niet van in spelers te laten rusten. Mijn ploeg kan het aan om vele wedstrijden te spelen. Het blijft een belangrijke wedstrijd voor ons: we hebben een goed seizoen achter de rug in de Europa League en dat willen we ook mooi afsluiten. Daarnaast willen we nog punten sprokkelen voor de Europese competitiecoëfficiënt."

Ook middenvelder Thomas Enevoldsen, die uitgeleend wordt door KV Mechelen, beseft dat het moeilijk wordt. "Moeilijk, maar niet onmogelijk. Dus gaan we ervoor vechten. Onze kansen kan ik niet inschatten, ik durf er geen percentage opplakken."

BELGA

Het blijft een belangrijke wedstrijd voor ons: we hebben een goed seizoen achter de rug in de Europa League en dat willen we ook mooi afsluiten

Kent Nielsen
BELGA
BELGA
BELGA