AA Gent na Europese overwintering beste Belgische ploeg op UEFA Ranking

De Buffalo’s zijn voortaan de hoogst genoteerde Belgische club op de UEFA Ranking
BELGA De Buffalo’s zijn voortaan de hoogst genoteerde Belgische club op de UEFA Ranking
AA Gent heeft zich na het 0-0-gelijkspel in Saint-Étienne niet enkel gekwalificeerd voor de 1/16de finales van de Europa League, het team van Jess Thorup is nu ook de hoogst genoteerde Belgische club op de UEFA Ranking.

De ‘UEFA Club Coëfficient Ranking’ wordt samengesteld op basis van de laatste vijf seizoenen. In de Champions League zijn meer punten te verdienen dan in de Europa League en wie jaar na jaar Europees speelt, haalt daar uiteraard voordeel uit. 

AA Gent speelde de voorbije vijf seizoenen steeds Europees en plukt daar nu de vruchten van. De Buffalo’s, die in de ranking opschuiven naar de 38ste plaats, springen dankzij de kwalificatie over Anderlecht op de UEFA Club Coëfficient Ranking. Paars-wit staat samen met PSV en Athletic Bilbao 39ste.

Thumbs up voor AA Gent
BELGA Thumbs up voor AA Gent
Photo News
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy De Mey

  Wees blij Natascha dat er al zeker een ploeg overwinterd, ipv kritiek te uiten!

 • Natacha Verpoort

  je moet maar geluk hebben bij de loting hé als ploeg ! vorige keer in de CL en nu in uefa! benieuwd wat het volgende zal zijn: een afhang?

 • marieke scheelen

  vanaf januari is Genk de best geklaseerde belgische ploeg

 • Gert Great

  Jasper, CL telt wel degelijk zwaarder door dan EL, aangezien men 4 punten krijgt om zich te kwalificeren voor de CL alleen al. Op de laatste 2 jaar na heeft Rsca altijd veruit de beste prestaties gebracht op Europees vlak.

 • Eddy Vervaet

  België heeft eens een team nodig die de finale speelt van de EL.Het zou een enorme boost geven.Zo een onderonsje tussen Club Brugge en Gent zie ik wel zitten ;-)