AA Gent geeft in slotfase overwinning uit handen bij Larnaca

BELGA
AEK Larnaca
AEK
AEK Larnaca AEK
1
1
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
AA Gent heeft een gunstige, maar ietwat gevleide uitgangspositie weten te boeken op het veld van AEK Larnaca. De Buffalo’s hadden het in de heenmatch van de derde voorronde van de Europa League allerminst onder de markt tegen een stevige tegenstander, maar kwamen via Yaremchuk toch op voorsprong. Trickovski zorgde in het slot voor de 1-1.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van zondag tegen Eupen (6-1 zege) wisselde coach Jess Thorup twee keer: Brecht Dejaegere en Yuya Kubo, toen nog op de bank, speelden in Cyprus ten koste van Roman Bezus en Louis Verstraete. Bij de thuisploeg was het uitkijken naar Ivan Trickovski, ex-Club Brugge onder meer. Die had vorige week tegen Levski Sofia nog vier keer gescoord, vandaag was hij er op slag van rust weer dicht bij maar zijn volley trof de paal. Ook Alcoran en Giannou schudden aan de boom, maar het was Gent dat op voorsprong stond. Dejaegere trok erop uit, Yaremchuk rondde af. Vadis Odjidja trof kort voor rusten ook nog de lat.

De snikhete omstandigheden eisten na de pauze hun tol. De Buffalo’s vonden het wel goed zo, terwijl ze bij de thuisploeg al door hun beste krachten heen leken te zitten. Tot weer Trickovski in minuut 88 toch toesloeg en de gelijkmaker binnenkopte.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roos Desreveaux

  zeer zwakke match van aa gent of was het te warm?? ik heb maar een stuk vd match gezien want ik viel ervan in slaap in volle dag.Wat ik ook niet begrijpt dat gent nooit met de namen vd spelers op de truien speelt.Niet id jpl en niet europees.Weet dat er vele gehoorgestoorde mensen voetbal zien, en zo veel minder de spelers kunnen volgen!!

 • Philippe Vander Haeghen

  5 minuten gekeken. Was dat nu Europees voetbal of een matchke uit provinciale?

 • Joske Vermeulen

  Eduard Janssens, een EL voorronde met een CL voorronde vergelijken gaat niet op. Voor dit resultaat is er maar 1 woord: schande. KVM of Antwerp hadden beter gespeeld.

 • malfait christian

  Ze zullen het nooit leren. Ook op Charleroi werd een mooie uitgangspositie verknoeid. Idem in de bekerfinale tegen KV (2de klasse) individuele blunders (Souquet) Kortom een prutsploeg.

 • Marc Marc Bombaert

  zwak Gent , de trainer heeft nog veel werk .