"Raymond liet ons geloven dat we konden vliegen": 25 jaar na Champions League onder Goethals opnieuw Europese trofee voor l'OM?

Goethals krijgt de beker met de Grote Oren uit handen van Fabien Barthez.
REUTERS Goethals krijgt de beker met de Grote Oren uit handen van Fabien Barthez.
Vanavond, 25 jaar na de legendarische Champions League-triomf onder Raymond Goethals, kan Marseille nog eens Europees zilverwerk pakken. Tegen Atlético wil l'OM strijden volgens zíjn filosofie. "Eén voor allen, allen voor één."

Had 'Raymond La Science' nog geleefd, dan zat-ie vanavond zeker en vast als eregast in het Grand Stade de Lyon. Een kwarteeuw na de mythische Champions League-zege in München, waar Basile Boli het grote AC Milan het zwijgen oplegde met een rake kopbal, had de immens populaire Goethals een nieuwe triomf van 'zijn' Marseille voor geen filtersigaret ter wereld willen missen. "Zo fier als een pauw, zou hij zijn", beaamt Guy Goethals, ex-topscheidsrechter en overduidelijk de zoon van zijn vader. Hij ziet alvast één grote gelijkenis met het Marseille van toen. "Net als in 1993 beginnen ze vanavond als underdog aan de wedstrijd. AC Milan was destijds een wereldploeg, zeker weten, met Rijkaard, Van Basten, Maldini... Dat waren de beste spelers van Europa. Die avond in München was achteraf bekeken de mooiste zege uit de clubgeschiedenis van Marseille. Gouden tijden."

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guido Delrio

    De grootste omkoper... Met Anderlecht, Standard en Marseille. Maar nen toffe pee.

  • Christiaan Goethals

    Met den Raymond was er altijd iets te beleven, ook hij was niet schuw iets in het duister uit spoken. Dat bleek achteraf ook een deel van de behaalde successen. Spijtig dat gij er niet meer zijt, Raymond.

  • bruno gobert

    Den Tuveneir reed in zijn oude Opel door Molenbeek met zijn sigaret in zijne mond :-) prachtige souvenirs heb ik van die man :-).

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00