Eden Hazard voor de clash met Barcelona: "Mooi om vergeleken te worden met Messi en Ronaldo, maar ik ben anders"

AP
Morgen staat Eden Hazard oog in oog met niemand minder dan Lionel Messi, ofwel Chelsea versus Barcelona. Het is uiteraard een affiche in de Champions League om duimen en vingers bij af te likken en voor dat beladen duel werd Eden Hazard nog maar eens vergeleken met de twee grootste voetballers ter wereld.

Op de vooravond van de heenwedstrijd op Stamford Bridge stond Eden Hazard, samen met zijn coach Antonio Conte, de verzamelde pers te woord. Uiteraard ging het over Lionel Messi en de aanwezige journalisten probeerden de Rode Duivel te vergelijken met de beste voetballers op deze planeet. Hazard bleef er echter nuchter onder. "Het is goed om vergeleken te worden met de grootsten ooit, Messi en Cristiano Ronaldo, maar ik ben anders", vertelde Hazard. "Ik probeer hun niveau te halen, want zij zijn de besten ter wereld. In dit soort van wedstrijden moet je presteren als je een van de besten wil worden."

Dat de draaischijf van Chelsea nadrukkelijk wordt genoemd als de volgende miljoenenaankoop voor Real Madrid werd ook nog eens boven gehaald. "Ik speel nu al zes jaar voor Chelsea en ik ben gelukkig hier, ook mijn familie is hier gelukkig. Ik denk alleen aan de wedstrijd van morgen en de rest van het seizoen." 

Rakitic: "Hazard is wereldklasse"

Voor Hazard was het de beurt aan Ivan Rakitic om zijn zegje te doen over de kraker in de Champions League. De Kroaat van Barcelona had dan ook mooie woorden over voor onze landgenoot. "Hazard is wereldklasse. Hij is de belangrijkste speler van Chelsea, maar we weten dat Chelsea niet alleen Hazard is. Natuurlijk moeten we klaar zijn om hem morgen af te stoppen. We weten dat hij heel snel is, zeker één tegen één. De laatste wedstrijden is hij in heel goede vorm. We moeten klaar zijn voor hem. Het zal een speciale wedstrijd worden morgen."

Action Images via Reuters
Getty Images23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jamal Bel

  Chelsea wint vandaag.eden maakt een goal plus assist..chelsea-barca 2-1

 • Luc Cleynhens

  Hij is goed, maar er lopen er nog tientallen rond die nog beter zijn dan hij. Messi en Ronaldo zijn gewoon buitencategorie, zelfs KDB is een veel betere speler en veel meer efficienter dan Hazard ! We zullen nu zien op het WK wat zijn waarde gaat zijn, maar echt..... ik vrees er een beetje voor.

 • phil powels

  tuurlijk maakt chelsea geen kans tegen barça, weet elke voetbalkenner toch, lijkt me wel voor eens en voor altijd het ideale moment voor hazard om te laten zien of hij eindfase CL aankan of niet.....

 • Jos driesen

  Wat heeft hazard al bereikt? Kampioen in Frankrijk, beker van frankrijk met Lille allebei. Belofte van het jaar en speler van het jaar in Frankrijk. 2x kampioen met Chelsea en de Europa beker gewonnen met Chelsea. 4x in de ploeg van het jaar in Engeland! Ene keer persoon van het jaar en ene keer voetballer van het jaar in Engeland. Is da genoeg bewezen al? Wa heeft de Bruyne al bewezen want daar zijn jullie toch allemaal zo overtuigd van? Wees blij met allebei de spelers!!!!

 • Pier Aspe

  Wij Belgen, wees blij met spelers zoals Hazard en KDB...en idd waarom altijd vergelijken....niemand is beter dan Messi (op 1) & Ronaldo (op 2) en dat is toch geen schande....