Zlatan en Terry vol lof: "Courtois is wereldklasse"

Dat 'The Blues' gisteren maar één tegendoelpunt slikten, was in grote mate de verdienste van een ijzersterke Thibaut Courtois.
PHOTO_NEWS Dat 'The Blues' gisteren maar één tegendoelpunt slikten, was in grote mate de verdienste van een ijzersterke Thibaut Courtois.
Het zal hem deugd hebben gedaan. De complimenten vlogen Thibaut Courtois gisteren om de oren, na een solide partij tegen PSG. Zlatan Ibrahimovic had het laatste woord: "Hij toonde dat hij van wereldklasse is." Ook Chelsea-aanvoerder John Terry steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

David Luiz had hem geprezen in een flash-interview en José Mourinho deed er nog een schepje bovenop. "Als je naar de kansen kijkt en de prestatie van de doelman, moet je eerlijk zijn en zeggen dat PSG meer mogelijkheden had", zei The Special One. "Als het voetbal bestond uit 9 veldspelers en 2 doelmannen, dan had onze tegenstander geen enkele kans. Dan zouden we fenomenaal zijn. We hebben immers twee fenomenale doelmannen."

"Meer ballen voorbij hem"
Ook Zlatan Ibrahimovic, de ster van PSG en een speler met een uitgesproken mening, sprak in de mixed-zone klare taal. "De doelman deed een uitstekende job, laten we dat duidelijk stellen. Courtois is een keeper van wereldklasse en dat toonde hij. Maar, laten we eens zien of we in de terugwedstrijd wel meer ballen voorbij hem krijgen."

"Andere klasse"
John Terry, aanvoerder van Chelsea, trad Ibrahimovic bij. "Thibaut is van een andere klasse", zei hij in de catacomben van het Parc des Princes. "Het is spijtig voor Big Pete (Cech, red), die Lukaku vorige week met twee indrukwekkende reddingen van een doelpunt hield. Maar hij laat het hoofd niet hangen. Ik heb andere spelers gezien die op oorlogspad gingen als ze naast de ploeg vielen, maar Petr blijft heel professioneel en vecht voor zijn plaats. Thibaut heeft ze niet cadeau gekregen. De trainer benadrukt het belang van het team en beide keepers gaan daar uitstekend mee om. Tijdens de halve finales vorig jaar tegen Atlético had ik genoeg gezien van Courtois. We hebben in mijn ogen de twee beste doelmannen ter wereld en ze vechten voor één plaats. Het is geen makkelijke job om ze beiden tevreden te houden, maar toch slaagt de trainer er in. Je voelt dat ze beiden alles willen spelen."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS