Zagen de enkels van Hazard er weer zo uit?

Eden Hazard moet geregeld wat trappen incasseren, herinnert u zich nog dit beeld uit de confronatie met Galatasaray?
Daily Mail Online Eden Hazard moet geregeld wat trappen incasseren, herinnert u zich nog dit beeld uit de confronatie met Galatasaray?
Eden Hazard heeft weer een record achter zijn naam. In de Champions League onderging dit seizoen geen enkele speler in één wedstrijd zoveel fouten als hij gisteren tegen PSG: negen in totaal. Ook in de Premier League is de Rode Duivel het geliefde target van tegenstanders.

Het was een beeld dat de wereld rondging in maart 2014: de gescheurde sokken en het bebloede onderbeen van Eden Hazard, na de Champions Leagueconfrontatie met Galatasaray. De ledematen van de flankspeler van Chelsea zijn de tikken ondertussen gewoon, maar je hoort hem er zelden over klagen. "Daarom dat ik veel massages nodig hebt", grapte hij vrijdag nog.

Pitbull Verratti
In de Premier League is met 74 overtredingen mee met voorsprong de speler die de meeste fouten ondergaat, zo'n 3 per wedstrijd. Van de 20 overtredingen gisteren in het Parc des Princes werden er negen op onze landgenoot begaan. Een seizoensrecord in de Europese topcompetitie: in geen enkele wedstrijd kreeg een speler zoveel fouten mee. Marco Verratti (3), Gregory van der Wiel (2), Zlatan Ibrahimovic (1), Blai Blaise Matuidi (1), David Luiz (1) en Maxwell (1) lieten zich elke verleiden tot een schop of een zetje in de rug. Vooral Verratti dan, gisteren de pitbull die ook Hazard mee aan banden legde.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
EPA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Elke week zelfde liedje
"In Engeland houden jullie ervan deze discussie op te werpen", zei Mourinho. "Maar vandaag is het belangrijk. Bijvoorbeeld wat er gebeurde met Verratti. Een andere speler zou op de grond blijven liggen, over het gras rollen en de pijn uitschreeuwen - deze jongens vragen om kaarten. 'The kid' Hazard is echter puur. Als hij tegen de grond gaat, is daar een reden voor en er werden negen overtredingen op hem begaan. In de Premier League is het elke week hetzelfde liedje. Maar pas nu stellen jullie de vraag."

Wilde tackle Bardsley
De 24-jarige Hazard ontsnapte dit seizoen onder andere op Stoke aan een zware blessure na een wilde tackle van Bardsley, Soms gaat hij nog wat makkelijk neer als er iemand in zijn rug zit, maar hij heeft leren anticiperen op die charges."Toen ik jong was, deed ik aan judo", zegt Hazard daarover. "Ik weet hoe ik moet vallen en heb er ook mijn evenwicht en lichtvoetigheid aan te danken." Daarom ook dat hij zelden serieuze contactblessures oploopt. Mourinho heeft al meermaals om meer bescherming gevraagd voor zijn dribbelaar.

REUTERS
REUTERS