Xabi Alonso blijft geschorst voor CL-finale

REUTERS
Xabi Alonso kan definitief niet meedoen in de finale van de Champions League. De belangrijke middenvelder van Real Madrid tekende vergeefs beroep aan tegen zijn schorsing voor het duel met Atletico op 24 mei in Lissabon. De UEFA zag vandaag geen reden een uitzondering te maken op de regel.

Xabi kreeg in de return tegen titelverdediger Bayern München in Duitsland (0-4) zijn derde gele kaart - een ongelooflijke domme ook nog, toen zijn ploeg al met 3-0 voor stond - in de belangrijkste Europese competitie. Dat betekent automatische uitsluiting voor de volgende wedstrijd.