Woedende Guardiola bijna op de vuist met kine na exit in Champions League

AP
Pep Guardiola en de medische staf van Bayern München, een 'Weizenbier' gaan ze straks na het titelfeest ongetwijfeld niet met elkaar drinken. Volgens de Duitse krant Bild zou Guardiola na de uitschakeling in de Champions League in de kleedkamer woedend zijn uitgevlogen tegen enkele kinesisten. Daarbij kwam het ei zo na tot een vechtpartij. Franck Ribéry zou erger hebben voorkomen. Guardiola ontkende het incident op een persconferentie niét.

Voor de tv-camera's toonde Pep Guardiola zich dinsdagavond na de exit tegen Atletico Madrid nog gelaten. Niet zo in de vestiaires. Guardiola, die met Bayern voor het derde jaar op rij in de halve finale sneuvelde tegen een Spaanse opponent, zou volgens Bild na de match woedend op de medische staf zijn afgestapt. "Godin (die de heenmatch miste door een verrekking, red.) is bij Atletico snel weer fit. Waarom slagen jullie daar nooit in? Waarom duurt het bij ónze geblesseerden altijd zo lang?", fulmineerde Guardiola tegen enkele kinesisten.

Eén van de kine's ging in de tegenaanval en diende Guardiola prompt van antwoord. "Jij hebt niet het recht om dit te zeggen", weerde de man zich. "Je hebt alle spelers ter beschikking. Allemaal, op Robben en Badstuber na."

Müller-Wohlfahrt
Volgens ooggetuigen kwam het daarna bijna tot een gevecht tussen Guardiola en de kinesist. Franck Ribéry, die in de buurt stond van het voorval, zou een knokpartij hebben voorkomen. Het is niet de eerste keer dat Guardiola in de clinch gaat met de medische staf van Bayern. In april 2015 nam clubdokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt na 38 jaar trouwe dienst ontslag na aanhoudende kritiek van Guardiola. Ook met zijn opvolger Volker Braun kwam het eind vorig jaar tot een aanvaring.

AFP

Op een persconferentie in het vooruitzicht van de titelwedstrijd op het veld van Ingolstadt ontkende Guardiola het incident niet. "Ik weet niet wie dit nieuws naar buiten heeft gebracht", aldus de Bayern-coach. "Maar hij treft de club, niet mij. Wat in de kleedkamer gebeurt, moet in de kleedkamer blijven. De mensen die hebben gesproken, willen mij treffen. Maar ik ben volgend seizoen niet meer hier. En ik heb geen tijd om uit te zoeken wie hiervoor verantwoordelijk is. Wij spelen nog om twee prijzen. Morgen tegen Ingolstadt wordt het een moeilijke wedstrijd. Daar gaat al mijn aandacht nu naar uit."

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt nam vorig jaar na 38 jaar trouwe dienst ontslag als clubdokter van Bayern.
Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt nam vorig jaar na 38 jaar trouwe dienst ontslag als clubdokter van Bayern.