Witsel geeft blauw-zwart moed na zege tegen dolende Monegasken: "Club is zeker niet kansloos"

AFP
Borussia Dortmund
BVB
Borussia Dortmund BVB
3
0
AS Monaco MON
MON
AS Monaco
Terwijl Borussia Dortmund doorraast, blijft Monaco krasselen. Al lag het zeker niet aan Youri Tielemans.

Bij het laatste fluitsignaal vielen ze elkaar met z'n drietjes in de armen: Axel Witsel, Youri Tielemans en Nacer Chadli. 't Was de gastheer die het als enige met brede glimlach deed. Borussia Dortmund gaf het dolende Monaco een nieuwe dreun.

Al lag dat allerminst aan Youri Tielemans, die na zijn verrassende niet-selectie tegen Saint-Étienne, opnieuw in de basis startte. In Dortmund greep de Rode Duivel zijn kans op eerherstel. Misschien was het de setting - de 'Gelbe Wand' van Dortmund is wat anders dan een sfeerloos Stade Louis II. Of toch de wake-upcall van zijn coach. Maar Tielemans was gisteren - zeker voor rust - de meest dreigende man bij Monaco. Rond minuut twintig moest Bürki elke vezel in zijn lijf strekken om een afstandsschot van de middenvelder uit zijn rechterbovenhoek te halen. Voorts deed Tielemans zich opmerken met enkele prima openingen. Was dit nou de zondebok van de Fransen? 't Is altijd al meer een artiest dan ambachtsman geweest. Dan wordt er bij een crisis sneller naar je gewezen.

AFP

In een depressie

Pas na rust viel op dat Monaco in een depressie is. En het was Axel Witsel - gisteren excellerend in eenvoud met een zuivere passing en goede recuperatie - die de Fransen aan het wankelen bracht. Hij ontfutselde aan de cornervlag de bal van Diallo en was zo het beginstation van een knappe aanval, afgerond door de ingevallen Larsen. "Die pressing was de sleutel van onze uitstekende tweede helft - misschien de beste van het seizoen. Zelf voel ik dat ik fysiek steeds beter word. Om de drie dagen een topmatch spelen: dat heb ik gemist."

AFP

Fysiek gekraakt

Nadien stormde Dortmund door en stuikte Monaco als een kaartenhuisje. De thuisploeg liep vlot uit tot 3-0 - een score die hoger had kunnen oplopen. Tielemans, die na afloop niet wilde reageren, stond er verslagen bij. Nacer Chadli - een kwartier voor tijd ingevallen - deed dat wel. "Het is voor iedereen zoeken dit seizoen. Maar de tweede plaats in onze groep opgeven? Dat doen we niet. Het is allerminst gespeeld. Als we nu twee keer kunnen winnen tegen Club..." Wie beter om die kansen in te schatten dan Axel Witsel? "Club is zeker niet kansloos, maar het is altijd moeilijk om te vergelijken. Zéker in de Champions League. In onze eerste groepsmatch waren we niet op niveau. Nu toonde Monaco zich sterk in de eerste helft, maar kraakte het nadien fysiek."

Bruun Larsen en Paco Alcacer.
AFP Bruun Larsen en Paco Alcacer.
EPA
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.