Wesley schenkt Club Brugge eerste punt in Champions League, al blijft blauw-zwart met wrang gevoel achter

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
1
1
AS Monaco ASM
ASM
AS Monaco

Billijk gelijkspel, schrijven we dan. Club Brugge pakte vanavond zijn eerste punt in deze Champions League-campagne. Aan de andere kant: blauw-zwart vierde zo al vijftien matchen niet in Europa. Het dikt aan. Een jeugdig elftal van Monaco klom op Jan Breydel na een halfuur op voorsprong. Sylla, snelheidsduivel van amper 18, fusilleerde Letica overhoeks. De aanvaller ontpopt zich meteen tot vierde jongste Fransman ooit die scoorde op het kampioenenbal. Moet gezegd: Mechele liet zich in de rug te makkelijk ringeloren bij dat doelpunt. Een slordig Club had het lastig voordien, maar een rake kopslag van Wesley –de voorzet op maat was van Vanaken- zorgde alsnog voor een 1-1-rustand. Verdiend, op basis van een sterk slot van de eerste helft. De gelijkmaker deed een bijzonder matig –slecht, zeg maar- eerste halfuur enigszins vergeten. Na rust waren de beste kansen voor Vormer en invaller Openda. Die eerstgenoemde trapte met links onbesuisd over na een geweldig hakje van Vanaken, terwijl Openda in minuut 93 van dichtbij naast knikte. Het verdict: elk een punt.

Photo News
REUTERS
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Molin

  Inderdaad Rik, Club begint er een patent op te hebben om hun betere spelers af te serveren zoals Cools en vorig jaar Van Rijn dat begreep ik helemaal niet.

 • Jochen Danckaert

  Dirk hosten het eerste punt in 13 jaar moet gevierd worden, champagne!!!!

 • verheyen kurt

  hey enige wat hen nog rest is Leko heilig laten verklaren

 • Dave Janssens

  Ik begrijp niet waar ze het halen dat Monaco met z'n B of zelfs C ploeg speelde. Ik ken de kern van Monaco niet maar denken dat die met een C ploegje de CL aanvatten is gewoon belachelijk. Misschien hadden ze een aantal gekwetsten en is dan meteen ook de enige plausibele reden. Sommigen vinden gewoon altijd iets om lekker negatief te kunnen zijn, Paul Janssens. Maar met zulke ingesteldheid werd nog nooit en nergens iets deftigs in elkaar gezet.

 • rik cappelle

  En voor éénmaal ben ik het absoluut niet eens met het tactisch plan van Leko want waarom werd tijdens de eerste helft zo laag verdedigd ? Tijdens de 2de helft werd er 10a15 meter hoger gespeeld een werd er druk gezet en kwam Monaco bijna niet meer in het stuk voor. En waarom zo lang gewacht met de vervangingen en iemand moet mij toch eens uitleggen wat de meerwaarde is van het duo Vlietinck-Mata tov Dion Cools ???

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00