Ga naar de mobiele website
^ Top

Weiler gokt en verliest: snel rood Kums luidt nederlaag van Anderlecht in tegen matig Bayern (3-0)

Hét moment van de avond: Kums haalde Lewandowski neer nadat die ontsnapt was in zijn rug. Resultaat: rood voor de 29-jarige Brusselaar en strafschop.
Photo News Hét moment van de avond: Kums haalde Lewandowski neer nadat die ontsnapt was in zijn rug. Resultaat: rood voor de 29-jarige Brusselaar en strafschop.
Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions League met 3-0 verloren op het veld van Bayern München. Anderlecht speelde tachtig minuten met een man minder na terecht rood voor Sven Kums, die door Weiler achterin werd geposteerd. Met z'n tienen verweerde paars-wit zich kranig, al was vooral de ietwat teleurstellende match van de Duitse 'Rekordmeister' de reden waarom een pandoering uitbleef.

"Wie bang is, krijgt slaag", schreef onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert vandaag. Wel, Anderlecht wás bang. Maar een pak slaag kreeg paars-wit niet. Daarvoor bleef Bayern München te ver onder zijn niveau.

René Weiler begon, zoals verwacht, met vijf verdedigers, waarvan er één naar de naam Sven Kums luisterde. Een stevige gok van de Zwitser en die pakte volledig verkeerd uit.

Weilers experiment duurde welbepaald tien minuten. Dan mocht Kums de kleedkamers van de volgepakte Allianz Arena al opnieuw opzoeken. De 29-jarige Brusselaar verloor Lewandowski uit het oog, kreeg geen hulp van de statische Deschacht en ging dan op de rand van de zestien maar aan de noodrem hangen. Penalty en rood. 'Lewa' nam zelf plaats achter de bal en klaarde de klus.

Photo News
BELGA

Slordig Bayern

Op dat moment was de match van paars-wit eigenlijk al mislukt. De vraag leek niet zozeer of Bayern nog zou scoren, maar wel hoe vaak de Duitsers het net nog zouden doen trillen. Zo dachten de thuisfans er ook over. "Auf geht's Bayern schiesst ein Tor", klonk het al op het kwartier.

En toch hield Anderlecht verrassend lang stand. Voor rust kon het Beierse miljoenenensemble niet meer scoren, vooral ook omdat de roodhemden te slordig waren in de zone van de waarheid. Anderlecht kon zelfs twee keer dreigen via Trebel en Stanciu. Neen, tevreden kon Bayern-trainer Carlo Ancelotti bij rust niet zijn.

BELGA
Photo News
Photo News

Chipciu op de paal

En meteen na rust zakte de 58-jarige Italiaan nog wat verder weg in zijn lederen stoeltje. Chipciu kreeg een uitstekende kans, maar de Roemeense winger mikte de bal met blauwe sterren op de paal. Aan de overzijde moest Sels zich dan weer onderscheiden op een buffelstoot van de boomlange Süle.

Bayern verloor afgelopen weekend van Hoffenheim en dat was geen toeval. De motor van de 'Rekordmeister' is nog lang niet op toerental. Het voetbal was te traag, de goede ideeën te schaars en de technische fouten legio. Neen, van dit Bayern moeten de Spaanse toppers momenteel nog niet wakker liggen.

En toch diepte de thuisploeg de score nog wat uit, onder meer door zwak verdedigen van Spajic. Akkoord, de voorzet van Kimmich voor de 2-0 van Thiago was uitstekend, maar de Serviër legde de Spaanse stilist wel héél weinig in de weg. Dat deed Spajic nog eens over toen Süle de 3-0 in doel leek te koppen, maar scheidsrechter Paolo Tagliavento zag een duwfout. Uitstel van executie, zo bleek. In minuut 90 legde Kimmich de 3-0-eindstand vast.

REUTERS
Photo News
AFP
Meer over25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • luc baeyens

  proberen ze nu de baan vrij te maken voor Vercauteren ?

 • dany Dany Herman

  Verleden jaar was hij de held omdat ze de titel pakten En nu probeert hij iets nieuws en slaat het door domme ingreep tegen Of denken de kenners dat ze één kans hadden om te winnen Bayern speelde op reserve wees daar maar zeker van Weiler heeft meer manieren dan de meeste "analisten" die zichzelf kenners achten

 • Rudi Meulemeester

  Hoe kan je nu zeggen 'gegokt en verloren' als de speler na 10 minuten volstrekt nodeloos rood pakt? Ik zou eerder zeggen 'Kums laat trainer en ploeg in de steekt. Sven is gewoon niet goed genoeg voor RSCA (was ook al zo bij Heerenveen en Udinese).

 • Sjonny Martero

  Kums achteraan? Hoe wanhopig ben je dan?

 • Leon Mertens

  Verkeerde keuzes en Bayern ook niet goed Weiler doet wat hij wil en bij RSCA lopen er ook geen grote vedetten om mooi voetbal te spelen ,men moet Deschacht opstellen dat is zoals Simons bij Brugge het Belgisch voetbal betekent niet veel !!

Gesponsord

Meld een bug