Ga naar de mobiele website
^ Top

Weiler: "Goed verdedigen, om hen dan met counter pijn te doen"

BELGA
Voor het eerst sinds het najaar van 2014 mag Anderlecht zich opmaken voor de groepsfase van de Champions League. De Belgische kampioen wacht dinsdag op de eerste speeldag van groep B, met de verplaatsing naar Bayern München, meteen een loodzware taak. Anderlecht-coach René Weiler hoopt bij zijn terugkeer naar Duitsland echter voor "een verrassing" te zorgen.

"We maken niet veel kans, maar met wat geluk is er veel mogelijk. Over de favorietenrol hoeven we echter niet te praten", vertelde de 43-jarige Zwitser, ex-coach van het Duitse Nürnberg, vanavond tijdens de persconferentie in München.

"Ik ken Bayern zeer goed, dit wordt een serieuze test voor ons", aldus Weiler, die de 2-0 nederlaag van Bayern afgelopen weekend op het veld van Hoffenheim uitvoerig bestudeerd heeft. "Op de eerste plaats moet je tegen Bayern goed verdedigen, enkel op die manier kan je tegen hen iets afdwingen. Met onze counters kunnen we hen vervolgens in de problemen brengen."

Aanvoerder Sofiane Hanni viert dinsdagavond zijn debuut in de groepsfase van de Champions League. "Dit is een droom die uitkomt", vertelde de Algerijn, die beseft dat Anderlecht in een zware groep terechtgekomen is. "Om deze groep te overleven, moeten wij boven onszelf uitstijgen."

Photo News
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • dany Dany Herman

  Anderlecht gaat ons land op de kaart zetten en de nodige punten halen , de vorige reacties zijn anti Anderlecht maar vergeten de factor scheidsrechter Alhoewel het is zeker geen Belg en ook geen Spanjaard in dat geval zie ik er een dozijn binnen en een eer redder via lichte penalty of schwalbe

 • Daniel Cuypers

  Weiler heeft onbetwistbaar talent om Geubels naar de kroon te steken.

 • W. Broekie

  Laatste match van Weiler. Na afstraffing morgen ligt hij buiten.

 • Alain Luppens

  Bayern beeft al... ik zal zeker kijken. De 10-0 zit er zeker in!!!!

 • eric debanne

  Weiler is aan het dromen ! Maar toch succes voor Anderlecht !

Gesponsord

Meld een bug