Ga naar de mobiele website
^ Top

Weiler geeft Kums alle schuld voor rode kaart: "Geen concentratie, slechte beslissing"

Photo News
René Weiler hinkte op twee gedachten na de match. Enerzijds trots op wat zijn tien spelers hadden gepresteerd, anderzijds ontgoocheld in Sven Kums, die hij vol in de wind zette wegens zijn rode kaart.

René Weiler was een tikkeltje gespannen, gisteravond op de persconferentie na de wedstrijd: "In België krijg ik alleen maar bizarre vragen."

De eerste vraag was er eentje over Sven Kums - waarom hij door Weiler centraal in de defensie was gezet. De Zwitser glimlachte meewarig om de vraagstelling van de journalist.

"Kums heeft vista. Ik ben op het einde van mijn carrière ook een rij gezakt naar de defensie. Hij kan daar spelen - en goed. Wat voor jullie vreemd lijkt, is voor mij normaal. De rode kaart voor Kums heeft niks te maken met zijn positie en zijn gebrek aan ervaring daar - zo kunnen jullie altijd kritiek blijven spuien. Kums wordt uitgesloten omdat hij op dat moment niet honderd procent geconcentreerd is én omdat hij een slechte beslissing neemt. Wél vond ik het raar dat de ref én rood én een penalty gaf."

Altijd risico met Najar

Volgende vraag - over Najar. Of Weiler daar geen medisch risico had genomen met de pas herstelde verdediger? Weer het glimlachje. "Juist, ja, ik nam een medisch risico, ja natuurlijk. Ach, met Najar neem je als coach áltijd een risico - hij is immers zó vaak geblesseerd aan zijn spierstelsel."

De sfeer was gespannen, u merkt het.

Over het voetbal van Anderlecht geen - nou, ja - slecht woord. Dat vond Weiler dan weer wél een juiste analyse.

"We waren zelfs zeer goed begonnen aan de wedstrijd. En de rode kaart heeft ons niet uit evenwicht gebracht. Een pluim voor de hele ploeg. Het is niet iedereen gegeven om op dié manier tachtig minuten met tien mensen te spelen. Ik ben trots op die jongens."

Photo News
Photo News
Meer over40 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Werry Galle

  Voor diegene die het nog niet hadden begrepen, Weiler moet geen bemoeizucht van het bestuur over de proefopstelling. Kums mocht mee naar Bayern nadat Vanholsbeek met Weiler gepraat had. Wel hij was mee, en hij mocht zelfs spelen. Verwonderde mij nog dat hij hem niet in de goal plaatste. Nu weten ze het, ofwel Weiler buiten, ofwel geen inspraak meer in de ploegopstelling. Ben eens benieuwd. Maar een ding is zeker, hij(Weiler) heeft toch wel lef.

 • eric debanne

  Smerig uithaal van een slechte coach en heel lang zelfs ! Wanneer ga het bestuur ingrijpen ??? Anderlecht verdient een beter trainer !

 • Kennedy Morales

  Pfff, ik ben zelf uefa B jeugdtrainer ervoor zoveer ik weet, leer je op de voetbalschool dat een 6 of een centraal verdediger ook op 3 en 4 moet kunnen spelen. Dus daar heeft trainer W gelijk. Hij is in mijn ogen een eerlijke trainer die gewoonweg de waarheid zegt tegen de media en niet zoals de andere die dat wel het intern wel zeggen maar niet aan de media. Dat is volgens mij het verschil.

 • Lucien Van Dessel

  Ik had het wel eens willen zien met Dendoncker geswitched met Cumps . Denk niet dat die strafschop ooit valt .

 • Roan De Wachter

  zijn speelstijl maakt mij en geen enkele Anderlecht supporter warm. Zijn opstelling is ondertussen ook meer dan bijzonder raar te noemen (arme kums).Nu is het wss wachten op 1 of 2 nederlagen . Daarna zwaaien wij Weiler ( met veel plezier) uit . Voetbal=vermaak .

Gesponsord

Meld een bug