Wat er gebeurde toen Club in het verleden een 2-1 moest ophalen

PHOTO_NEWS
In Jan Breydel leven ze nu al in volle spanning toe naar de Europese kraker tegen het Griekse Panathinaikos van overmorgen. Na de 2-1 uit de heenmatch in Athene moet blauw-zwart op Olympia vol aan de bak. Dat het een dubbeltje op zijn kant wordt, bewijzen ook statistieken uit het verleden. Club moest in Europa al vier keer eerder een 2-1 rechtzetten. Twee keer liep dat goed af, maar evenveel keer liep het mis.

Het was vorige week dinsdag al de vijfde keer dat Club Brugge in zijn rijke Europese geschiedenis met 2-1 de boot inging in een confrontatie met rechtstreekse uitschakeling. Wij blikken even terug op de vier vorige keren dat de vicekampioen vanuit een netelige positie moest terugknokken. De eerste keer was in 1970-1971 in de eerste ronde van de toenmalige Beker voor Bekerwinnaars. Club haalde het uiteindelijk thuis tegen het Duitse Kickers Offenbach met 2-0. In 1997-1998 ging het Israëlische Beitar Jeruzalem dan weer met 3-0 voor de bijl in de UEFA Cup, nu Europa League.

Zaragoza en Hannover te sterk
Tot zover het goede nieuws want het liep met dat scenario in de koffer ook al twee keer helemaal fout. In de jaargang 1995-1996 werd Club in de tweede ronde van de Beker voor Bekerwinnaars uitgeschakeld door het Spaanse Real Zaragoza. Na de 2-1 uit stond thuis 0-1 op het scorebord. Tot slot moest Club ook in het seizoen 2011-2012 met diezelfde scores afdruipen in de 1/32ste finale van de Europa League tegen het Duitse Hannover 96. Groot feest of diepe ontgoocheling, we zullen woensdag zien wat het wordt.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS