Wat een match! Club stap dichter bij Champions League na waanzinnige slotfase in Kiev: 3-3

BELGA
Dinamo Kiev
DKY
Dinamo Kiev DKY
3
3
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge

Waanzin in Kiev. Na een onwaarschijnlijke slotfase, gekruid met drie goals en twee rode kaarten, zit Club Brugge in de play-offs van de Champions League. Twee thuisgoals, telkens bij de start van elke helft, deden een lang pover Club twijfelen en bibberen in een Oekraïense bakoven. Maar blauw-zwart sloeg telkens terug. Eerst via een machtige kopbal van Deli vlak voor de pauze, diep in de tweede helft via Vormer. Nadat beide ploegen rood geslikt hadden - voor Club was dat een erg lichte tweede gele kaart voor Tau. 

De mooie 2-2 van Vormer leek de goal van de kwalificatie, incluis Brugs feestje achter de goal. Tot Mechele nog pardoes in eigen goal werkte zodat het toch weer spannend werd. Openda -wat een invalbeurt nadat hij ook uitpakte met een assist- zorgde uiteindelijk voor de verlossing: 3-3. De laatste horde voor Club wordt het Oostenrijkse Linz. Als blauw-zwart het haalt, is het de eerste Belgische ploeg die zich via de voorrondes kwalificeert via het niet-kampioenenspoor voor de Champions League. Na een onvergetelijk avondje Dinamo.

Openda pakte uit met een assist en doelpunt. Wat een invalbeurt.
BELGA Openda pakte uit met een assist en doelpunt. Wat een invalbeurt.
Deli aan het feest.
Photo News Deli aan het feest.
Photo News108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joannes Roderigas

  als men het over een waanzinnige ref spreekt ben ik akkoord, wat was hem belooft na Kiev zou gewonnen hebben? zou geen enkele wedstrijd meer mogen fluiten. was enkel een groot schandaal.

 • Wouter Van de Walle

  1ste helf was niet om aan te zien van Brugge, kon 3-0 geweest zijn aan de rust. Gelukkig waren ze efficiënt. Moet wel zeggen dat de scheidsrechter schandalige beslissingen nam die duidelijk in het nadeel van Brugge waren, daarom alleen al ben ik toch blij dat ze doorgaan

 • danny buyse

  @Dirk Loockx, inderdaad man Club moet er vanuit gaan dat Linz even sterk is als Kiev. Linz een beetje onderschatten en Club ligt eruit. Ik wil dolgraag 2 ploegen in de poules van de CL zien en 3 ploegen in de EL poules. Succes gewenst voor AA Gent en Antwerp FC. Als ik me niet vergis moeten we nog 2 plaatsen stijgen om de kampioen en vice kampioen rechtstreeks in de poules van de CL te laten starten.

 • Yves Van Rossem

  Het was geen match van hoogstaand niveau. Daarvoor werden er te veel defensieve fouten gemaakt (langs beide zijden). Het was zeker niet een overwinning om in de bloemetjes te zetten. Ik hoop dat Brugge het beter doet tegen zijn volgende tegenstander anders zou het wel eens een zéér koude douche worden ...

 • didier de coster

  proficiat aan de boeren en een rode kaard voor die mafiaref ; echte aagentfan

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00