Wat als Mertens zijn schot niet kraakte in Camp Nou? “Dries heeft zich niets te verwijten, Napoli wel”

Mertens ontgoocheld na de gemiste kans, Piqué en Barça komen met de schrik vrij.
AFP Mertens ontgoocheld na de gemiste kans, Piqué en Barça komen met de schrik vrij.
Einde seizoen voor Dries Mertens. Maar wat als ‘Ciro’ een, zoals de Gazzetta dello Sport het omschrijft, ‘occasione clamorosa’ in minuut twee benut had? Een sensationele kans. Degryse vindt niet dat Mertens zich iets kan verwijten. “Hij toonde wel gretigheid, in tegenstelling tot vele van zijn ploegmaats.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reikhalzend had Dries Mertens uitgekeken naar zijn grote debuut in het Camp Nou. Stadion waarin hij als kleine jongen alleen maar van kon dromen om er ooit te spelen. En wat voor een moment had het kunnen zijn, als hij -zoals in de heenmatch tegen Barça bijvoorbeeld- wél koel was gebleven? Een pass van Insigne kwam met een gelukje via Piqué perfect in zijn loop, een wat gekraakt schot volgde. “Mertens kiest goed positie, maar trapt dan te overhaast en te wild. Eigenlijk had hij daar altijd de verste hoek moeten kiezen”, aldus onze analist Marc Degryse in de studio’s van VTM. “Zeker na die weifelende start van Barça had dat de match een ander gedaante kunnen geven.”

EPA

Degryse vond Mertens wel gretig spelen. “Dat zag je ook bij die fase op het einde van de eerste helft, waar hij een penalty uit de brand sleepte. Nog meer dan de penalty die Messi versierde, vond ik dat wel slim gezocht van Mertens. Dat kan hij wel. Na de pauze had Mertens het moeilijker en kon hij nog slechts één keer dreigen. Vooral omdat hij te weinig aangespeeld werd. Uiteindelijk vond ik Napoli toch te weinig grinta tonen. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht.

Lees ook. Messi bezorgt FC Barcelona plaats in ‘Final Eight’, Mertens mist gouden kans in Camp Nou

Sofascore8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Tuymans

  Etienne, morgen is de brillenwinkel open. Best dat je is gaat zien joh. Want u hebt dringend ene nodig mijn gedacht

 • ETIENNE BOECKX

  Barcelona door na één reglementaire goal ! De rest van de goals waren blunders van scheids en VAR !

 • Rudy Jacobs

  wat als ons kat een koe was,media stop met bullshit, Dries Mertens heeft in deze korte periode al meer bewezen dan jullie allemaal samen, media is kampioen in afbreken of meelopen wanneer het hen goed uitkomt.

 • jozef van riel

  En wat als het 1ste doelpunt van Barça wegens duwfout volledig terecht afgekeurd wordt???

 • Dirk Tuymans

  Bij de rust had het al 4-0 moeten zijn...Jullie reporter moet zijn ogen open doen aub.