Was Club Brugge-Marseille omgekocht? “Ik geloof er niks van. ‘t Zou de teleurstelling van mijn leven zijn”

Gert Verheyen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille.
JIMMY BOLCINA / PHOTO NEWS Gert Verheyen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille.

De Roemeense ex-bondscoach Cornel Dinu laat opnieuw van zich spreken. Nog geen twee maanden nadat hij verklaarde een akkoordje te hebben gesmeed met Paul Van Himst, toen die bondscoach was van België, beweert-ie nu dat de Champions Leaguematch Club Brugge-Marseille, in 1993, omgekocht was. Volgens Dinu kreeg Ion Craciunescu, de Roemeense ref die avond, 20.000 dollar om “geen geel te geven aan Marseille-verdediger Boli, zodat hij zeker de finale zou kunnen spelen.” 

Op vraag van toenmalig voorzitter Bernard Tapie zou Marseille ook aan spelers van Club gevraagd hebben om hun voet terug te trekken. “Je handen voor iemand anders in het vuur steken is gevaarlijk, maar voor die groep durf ik het toch”, reageert Hugo Broos, op dat moment coach van Club. “Er zijn me geen vreemde dingen bijgebleven. En mocht het toch zo zijn, hoop ik dat die personen nooit meer gerust slapen. ’t Zou de grootste teleurstelling van mijn leven zijn. Maar nogmaals: ik geloof er niets van.” Twee maanden terug moest Van Himst al eens goed lachen met de beweringen van Dinu. Ook Tapie – die dat jaar wel beschuldigd werd voor sjoemelen, waardoor Marseille naar de Ligue 2 werd teruggezet – ontkent.

Verspaille en Plovie zitten Bosic op de hielen.
JIMMY BOLCINA / PHOTO NEWS Verspaille en Plovie zitten Bosic op de hielen.
JIMMY BOLCINA / PHOTO NEWS16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Neirynck

  Ik was er bij en denk dat het wel eens waar kan zijn zoek maar eens de beelden op

 • Gaston FOUBERT

  emile, en liep jij al met een stok rond en had je al een hoorapparaat? Man toch, altijd die persoonlijke aanvallen. En Werry Galle, zoals men nog altijd Nottingham Forest bovenhaalt bij de boerkes, om mee te lachen ook zeker.

 • Dirk Van der Weeën

  Volgens mijn weten is er maar 1 belgische ploeg ooit betrapt en bestraft voor omkoping, ra ra welke ploeg zou dat nu kunnen zijn? Ik was er dan 20 emil.

 • Luc Cleynhens

  Amai, FCB DE familieploeg ?????????

 • emil ledure

  Van al dezen die hier het best weten !! Hoe oud waren jullie in 1993 ?? Waren jullie al geboren of lagen jullie nog aan de papfles.