Exclusief voor abonnees

Waarom Lukaku de Champions League-beker van Chelsea in 2012 met geen vinger aanraakte: “Ik vergeef het Villas-Boas nooit”

Romelu Lukaku op de open bus tijdens de viering van Chelsea.
AFP Romelu Lukaku op de open bus tijdens de viering van Chelsea.
Feest in het westen van Londen, acht jaar geleden. Chelsea trok toen in een open bus door de stad om z’n Champions League-triomf te vieren. Ook Romelu Lukaku groette mee de fans, maar helemaal van harte was dat niet. En daar was volgens ‘Big Rom’ in 2012 één man verantwoordelijk voor: André Villas-Boas, eerder dat seizoen als trainer de laan uitgestuurd door de Blues.

Dat Didier Drogba Chelsea in 2012 naar de ‘beker met de Grote Oren’ schoot, weet u misschien nog wel. Dat hij dat in de Allianz Arena deed tegen - uitgerekend - Bayern München, mogelijk ook. Dat Chelsea toen getraind werd door de Italiaan Roberto Di Matteo, zit misschien al wat verder verborgen in het geheugen. Di Matteo had tijdens het seizoen overgenomen van André Villas-Boas. De Portugees kon de torenhoge verwachtingen in Londen niet inlossen én hij zorgde ook voor een smet op de carrière van Romelu Lukaku.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Schoeters

  Jammer dat Lukaku zich altijd benadeeld voelt want voor de rest een toffe mens!

 • Ronny Popelier

  Voor sommigen die het weer beter weten, Rome Lukaku was toen ook amper 16 j toen hij Anderlecht verliet voor Shelsea, en dit als top scorer. En kan daar gerust in komen dat dit op deze leeftijd vreemd aanvoelde. Geen. Iid de tijden komen eraan voor Romelu. Sommige grijpen hier ook altijd de kans om onze allerbeste spits ooit af te breken. Zou toch maar even kijken hoever Romelu het al gebracht heeft en wat er nog allemaal zal bij komen. Romelu is nu topscorer in een top ploeg.

 • Roger Deprez

  Kevin is ook nogal merkwaardig behandeld op zijn zachts uitgedrukt in Chelsea maar hij praat daar niet over, men ziet dat mensen allemaal een ander karakter hebben en maar goed ook.

 • Bruno Delsalle

  Wie had er dan in zijn plaats moeten afvallen ? Uiteindelijk hebben ze de de beker met de grote oren gewonnen.

 • YVES SCHELLEKENS

  Amaai, die lukaku kan zagen, belachelijk voetballerke, dat bij het minste kritiek of tegenslag begint te huilen.en ja hoor, zijn broer is just dezelfde.