Exclusief voor abonnees

Vijf knappe punten telt Club vandaag. En straks volgt nog een toetje, thuis tegen Atlético. Een galawedstrijd. Dat verdien je, als je zo presteert in Europa

BELGA
Nou, nou Club Brugge. Eventjes het grote Borussia Dortmund neutraliseren. Met de speeldag krijgt deze Champions Leaguecampagne extra glans.

’t Was tegen zijn principes. Ivan Leko is een romanticus. Het liefst wil hij altijd en overal de bal. Maar op gezette tijdstippen – zoals in Atlético – halen de hersenen het van zijn hart. Moet de droom wijken voor rationaliteit. Club ging gisteravond rusten met 28 procent balbezit. Da’s ontiegelijk weinig. Wat niet wegneemt dat Vormer en co zich meer dan verdienstelijk presenteerden.

Tactisch gedisciplineerd, goed georganiseerd en verbeten in elk duel. Club streed met de middelen die het in deze setting heeft. Eén voor allen, allen voor één. Veel meer kan je tegen de autoritaire leider uit de Bundesliga niet verwachten. Vol in de aanval trekken, had gelijkgestaan aan zelfmoord plegen. Dortmund doet niets liever dan snel omschakelen – Leko had zijn huiswerk (andermaal) grondig gemaakt.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Forier

  Wat een wierook ! Je zou haast denken dat Keygnaert terug aan zet is.....

 • Steven Moreels

  het entertainment niveau van de match tegen Dortmund buiten beschouwing gelaten, zijn deze gesprokkelde puntjes broodnodig voor de Europese ranking, belangrijk voor de toekomst. Alle ploegen die volgend jaar Europees spelen hebben er dus baat bij. Of dit nu Europa league is of Champions league, ieder punt telt.

 • Bo Vanerum

  En wie FRA- BEL gaat vergelijken met DORTMUND-FCB.. Het verschil hier is 2 topploegen tegen elkaar of 1 top in EU vs 1 top in Belgie.. Logisch dan dat je als underdog tegen 1 vd beste EU teams van het moment je bus gaat parkeren hé.. Mourinho doet dit met een sterrenploeg :') Frankrijk deed dit met een sterrenploeg :'). Lozerkes

 • Bo Vanerum

  Voor al degene die nu commentaar hebben op FCB. WTF deed Anderlecht dan met Weiler in Europa League en eigen competitie? Maar achteraf wel willen stoefen hoe ver jullie het geschopt hebben in de EUROPA LEAGUE dat seizoen :'). 3 maanden geleden las ik hier dat de boeren 0 puntjes gingen hebben. Het zijn er toch maar mooi 5 geworden. En wat heeft Anderlecht gedaan? :') Als we op 1 ploeg in EU moeten fier zijn vandaag, ja dan wel ANDERLECHT zeker? hahahaha :') #heerlijkvindikdit

 • Patrick DECOSTER

  Allez, we zijn weer vertrokken.... super, magnifiek, buitenaards of nog meer? Dit was geen slechte wedstrijd maar je moet het niet historisch noemen, zoals Leko. En dat komt ook door de goeie, verheerlijkende commentaren van onze Niels, de super journalist! Indien ze zo blijven spelen, dan vallen we volgende week in slaap... en gaan ze niet veel matchen winnen. Mocht ik niet zeggen zeker?