Vier spelers van Club Brugge staken er bovenuit, alleen Vanaken ongewoon slordig: onze punten

Photo News
Mooie campagne van Club Brugge in de Champions League. Ook Atlético Madrid, toch een gevestigde Europese topper, werd in bedwang gehouden. Met bovendien puntenwinst, het is in het verleden al eens anders geweest. Dankzij een prima verdedigende organisatie opnieuw: vier spelers in dat compartiment steken er met 7 op 10 bovenuit . Hoeveel mooier had het nog kunnen zijn, was ook Vanaken in een goeie dag geweest. Of had Peres gescoord natuurlijk. Onze individuele beoordelingen.

HORVATH 7/10

Onklopbaar in de Champions League. Derde clean sheet op een rij. Een bekroning voor zijn vijfsterrensave op die plaatsbal van Griezmann.

Photo News

AMRABAT 6/10

In nood ken je je vertrouwelingen. Depanneerde verdienstelijk op rechts. Ontsnapte wel aan een zware blessure toen hij zijn linkerknie verdraaide.

BELGA

POULAIN 5/10

Andermaal niet op het niveau van de rest. Voetballend beperkt – meermaals aan de basis van balverlies. Ook niet de snelste of meest wendbare.

REUTERS

MECHELE 7/10

Blinkt uit in zijn onopvallendheid. Doet wat-ie moet doen. Zal de bondscoach ook wel gezien hebben. Redde één keer de meubelen.

EPA

DENSWIL 7/10

Op dit niveau merk je gewoonweg dat hij de meeste ervaring heeft. Leest het spel perfect. Zijn verwoestende knal vloog net over.

Photo News

NAKAMBA 7/10

Eindelijk nog eens op zijn best. Beet zich niet alleen vast in de vele duels, maar was ook aan de bal veelal nauwkeurig. Tijd voor die constante.

BELGA

VORMER 6/10

Auteur van een prachtvoorzet die een assist verdiende, maar er geen kreeg. Deed na drie verwittigingen de linkerflank van Atlético mee op slot.

Photo News

VANAKEN 5/10

Wellicht zijn anoniemste match uit de campagne. Meer arbeider dan artiest. Was –een linie lager dan normaal– ook ongewoon slordig.

EPA

OPENDA 6/10

Aan zijn explosiviteit lag het niet. Flitste in de schaduw van Wesley vaak weg. Jeugdig enthousiasme zat. De verhoopte penalty bleef uit.

BELGA

WESLEY 6/10

Onverzettelijk. Of hij nu tegen één, twee of drie verdedigers stond. Krachtpatser pur sang. Schuwde ook zijn verdedigende taak niet.

Photo News

NGONGE 6/10

Misstond met zijn techniek niet op dit toneel. Dúrfde de actie maken, ook al lukten ze niet allemaal. Hield het meer dan uur vol. Knap.

Photo News

PERES (69') 5/10

Verving Ngonge. Greep naast zijn ‘moment de gloire’ – knikte alleen voor Oblak op zijn voeten.

BELGA

SCHRIJVERS (74’) 6/10

Kwam in de plaats van Openda, als tweede spits naast Wesley. Knokte mee voor een punt.

RITS (90’) Geen beoordeling
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eduard janssens

    ik heb geen voetbal gezien ! wel een beschaamd vertoon van die 22 die er rondliepen!!