Videoref maakt vanavond zijn grote debuut in Champions League

Roberto Rosetti (staand) bij een demonstratie over de werking van de VAR.
Photo News Roberto Rosetti (staand) bij een demonstratie over de werking van de VAR.

Als de Jupiler Pro League het kan, dan mag ook de Champions League niet achterblijven - de videoref maakt vanavond eindelijk zijn grote debuut in Europa. De werking van de Europese VAR zal niet verschillen van die in de Belgische competitie. Maar de videoref krijgt wel een belangrijk bijkomend hulpmiddel. “De meest moderne 3D-technologie zal de VAR bijstaan in beslissingen over buitenspel”, verklaarde Roberto Rosetti, de scheidsrechtersbaas van de UEFA. De man wil de beslissingen van de VAR ook transparanter maken voor het publiek in het stadion en de tv-kijkers. Nu gebeurt het soms dat het voor de fans niet altijd duidelijk is wat de VAR net analyseert, en waarom de ene of net de andere beslissing valt. “Wanneer de ref een fase opnieuw bekijkt, zal er op de schermen in het stadion en op televisie info verschijnen. Zo moet het oordeel van de scheids voor iedereen duidelijker worden.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    De VAR met beelden in het stadion ter verduidelijking,zo moet het en en niet zoals in de JPL enkel op die kleine display enkel voor de scheidsrechter. Zo zullen ze zich meer “ gecontroleerd” voelen en minders blunders maken !

  • DAVID VAN LAER

    Gaan ze een aanvechtbare beslissing durven nemen wanneer er een pakweg een bedrag van 8 cijfers mee gemoeid is, dat is de fase waarin we nu inkomen tijdens de C league.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00