VIDEO: Ontroostbare Ulreich doet vannacht geen oog dicht na fenomenale blunder

VTM Stadion
Akkoord, de terugspeelbal van Tolisso kon preciezer, maar Bayern-doelman Sven Ulreich ging in de terugmatch van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid toch stevig aan het blunderen. 

De Duitser gleed vlak na rust op de pass van zijn Franse ploegmaat weg en trapte vervolgens heel klungelig naast de bal. Een attente Benzema nam het cadeautje in dank aan en prikte zijn tweede van de avond eenvoudig binnen. Een serieuze domper voor Ulreich want die Rekordmeister kwam uiteindelijk één goal te kort voor een ticket voor de finale in Kiev. De ontroostbare keeper zat na het laatste fluitsignaal dan ook nog minutenlang helemaal alleen te peinzen aan zijn foutje.
(lees verder onder de video)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toch wil trainer Heynckes de schuld voor de uitschakeling niet afschuiven op de doelman. "Sven had een kleine black-out, hij raakte even in de war'', zei Heynckes achteraf. "Hij wist even niet of hij de bal kon oppakken, realiseerde zich toen dat hij dat niet mocht doen, werd nerveus en dan gebeurt dit. Het is vreselijk voor een speler om daarmee te moeten omgaan. Het was een slecht moment voor mijn team. Maar we hebben daarna ook kansen genoeg gehad om meer doelpunten te maken. Mijn keeper heeft over het geheel gezien heel goed gespeeld." 

Getty Images
REUTERS6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sanne Vermeulen

  Ongelooflijk dat sommige mensen hier insinueren dat het expres is. Dit is gewoon niet meer en niet minder dan een vreselijke fout, dat iedereen kan overkomen. Hij verdient het trouwens niet om daar zo alleen gelaten te worden.

 • edmond de wacker

  De doelwachter is hier kop van jut, maar in feite is het de schuld van de "verkeerde" pas achteruit van de verdediger Tolisso. Terwijl er een Real aanvaller vlak in zijn buurt staat een pas naar de keeper geven is "not done". En vermoedelijk is de keeper verrast geweest door dit maneuver. Dus gedeelde verantwoordelijkheid 60% voor de verdediger, 40 % voor de keeper.

 • guido gottmann

  Ik kan me niet van de indruk ontdoen, na het bekijken van de twee Real doelpunten, dat de doelman "vrijwillig" in de fout ging, om het zo te zeggen.

 • Dominiek Huysmans

  Dat Neuer maar snel terug is.

 • ringo van der pulst

  geef toe dit is de flater van het nog maar begonnen jaar.De speler die de bal terug speelde als een kleuter mag dan ook wakker blijven.