VIDEO: geniet mee van de ge-wél-di-ge omhaal waarmee Cristiano Juventus nu al tegen het canvas mepte

EPA
Cristiano Ronaldo is sinds vandaag de eerste speler die erin slaagde te scoren in tien opeenvolgende wedstrijden in de Champions League. De aanvaller van Real Madrid maakte in de kwartfinale tegen Juventus al in de derde minuut het openingsdoelpunt. En iets voorbij het uur deed hij er nog een werkelijk fan-tas-tisch doelpunt bij...

De Portugees is tevens de eerste speler die in de eerste negen wedstrijden van het seizoen in de Champions League steeds scoorde. Zijn eerste treffer in de reeks van tien viel vorig seizoen, in de finale tegen Juventus.

Ronaldo verdrong Ruud van Nistelrooij van de eerste plaats in dit klassement. De Nederlander scoorde in negen achtereenvolgende wedstrijden in de Champions League in het seizoen 2002-2003.

Poll

Is de omhaal van Ronaldo de mooiste goal uit de geschiedenis van de Champions League?

 • Zeker, wat een klassedoelpunt. 64%
 • Neen. Het is een mooi doelpunt, maar er zijn al knappere goals gemaakt. 36%
Photo News

Nog enkele cijfers van Ronaldo op een rijtje:

Dit was z'n 13e en 14e doelpunt in deze Champions League-campagne

Ronaldo is all-time topschutter in de Champions League met 119 doelpunten

Ronaldo scoorde al 22 goals in de kwartfinale van de Champions League, niemand doet beter

Ronaldo scoorde in 6 wedstrijden al 9 keer tegen Juventus

Ronaldo scoorde op z’n eentje al meer doelpunten in deze Champions League (14) dan de volledige ploeg van Juventus (11) 

Photo News
Photo News
Photo News



53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  sommigen hebben hier echt nooit op een veld gestaan denk ik , weten die wel hoe moeilijk dat is die retro timen, ronaldo is gewoon de beste van de planeet , bekijk zijn cijfers aub kritikasters , wees blij dat ge nu leeft dat ge dat echt kan bewonderen ; cobw

 • Cloé Kalfus

  beste voetballer ooit !

 • Christiaan Goethals

  Die spelers vergelijken met elkaar is klare onzin. Stel Ronaldo op de plaats van De Bruyne en omgekeerd. Een middenvelder moet andere kwaliteiten hebben dan een spits, niet?

 • luc van der maelen

  Altijd je eigen spelers afbreken om anderen te kunnen ophemelen triestig Maradona Is beter dan messi euzebio beter dan Ronaldo en Pele beter dan neymar simpel toch

 • Paul De Mol

  Gewoon een omhaal zoals een andere. Als het lukt, zoals hier, is het een mooie goal. Maar om daar nu direct een wereldgoal van te maken? Man, man, man.