Vermaelen: "Hoop debuut te maken in Champions League"

AFP
Thomas Vermaelen is hongerig om woensdag zijn Champions League-debuut voor FC Barcelona te maken. Dat verklaarde de Rode Duivel tijdens een persconferentie voor de wedstrijd tegen BATE Borisov. Barça ontvangt de Wit-Russen in Camp Nou op speeldag vier in groep E.

Vermaelen maakt sinds de zomer van 2014 deel uit van FC Barcelona. Door heel wat blessureleed én tactische keuzes van coach Luis Enrique speelde hij echter nog geen minuut op het kampioenenbal. De centrale verdediger hoopt daar tegen BATE verandering in te brengen. "Het zal morgen een speciale dag worden als ik mijn Champions League-debuut mag maken. Ik kijk er zeker naar uit", vertelde Vermaelen. De kuitblessure die hem vorige maand van de velden hield, speelt hem alvast geen parten meer. "Ik voel me goed. Uiteraard was het een teleurstelling dat ik niet kon spelen, maar ik heb zeker geen schrik om een nieuwe blessure op te lopen."

Concurrentie
De grote concurrentie bij Barça, met toppers als Piqué en Mascherano, schrikt Vermaelen niet af. "Het is waar dat er veel spelers centraal kunnen voetballen. Maar er zijn ook heel veel matchen en dus zullen we iedereen nodig hebben."

Rode Duivels
Vermaelen had het ook kort over de Rode Duivels. "De laatste jaren hebben we stappen vooruit gezet en zijn we sterker geworden. Dat willen we nu gaan bewijzen op grote toernooien. Op het WK in Brazilië haalden we de kwartfinales. Voor het EK in Frankrijk zijn we één van de vele favorieten."