Verhaeghe: "Misschien gaan we ons nog versterken"

PHOTO_NEWS
Niets dan blije gezichten bij Club Brugge na de 3-0 overwinning tegen Panathinaikos. Door de kwalificatie voor de laatste voorronde van de Champions League is blauw-zwart nu zeker van Europees voetbal tot de winter. Voorzitter Bart Verhaeghe was dan ook in de wolken. "Dit is een opluchting."

"We zijn nu verzekerd van Europees voetbal en dat zorgt voor opluchting binnen de club", vertelde Verhaeghe achteraf. "De jongeren zijn een jaartje ouder en dat zie je. De kern is meer matuur geworden, er is progressie geboekt. De dag dat iedereen terug is, zullen de plaatsjes wel heel duur worden natuurlijk."

"Ik was er op voorhand wel gerust op. Echt. Ik heb het volste vertrouwen in mijn spelersgroep. Natuurlijk kenden we de pech dat wij bijna een heel elftal in de ziekenboeg hebben. Het is dus niet evident voor onze trainersstaf om goed te kunnen werken, maar daar zijn ze toch weer netjes in geslaagd.

"Maar het belangrijkste blijft de kwalificatie. We hadden op voorhand gerekend op de groepsfase van de Europa League en dat is nu binnen. Ons budget is rond, dat is ook positief. En ik sluit niet uit dat we ons nog versterken...Wie of wat en waar, gaan we intern bespreken. Alles hangt af hoe snel de geblesseerden terug gaan keren. Na tien jaar nog eens Champions League spelen zou mooi zijn, maar dan moet je hopen op een verrassing. Maar waarom niet?"