Verdeel en heers: Nainggolan luistert 100ste dag bij Inter op met goal én winst tegen PSV

ANP Pro Shots
PSV
PSV
PSV PSV
1
2
Internazionale INT
INT
Internazionale
Verdeel en heers. Radja Nainggolan bekroonde zijn honderdste dag in Inter-plunje met een knap afstandsschot. PSV delfde het onderspit: 1-2. In de andere match in groep B won Barcelona bij Tottenham. 

100 dagen zit Radja Nainggolan ondertussen bij Inter. Da's vrijwel niets in een voetballersbestaan. Het belette coach Spalletti niet om eerder deze week al fijntjes te prikken. Hij "verwachtte meer" van de middenvelder.

Nainggolans antwoord was meer dan duidelijk. Het leek plots alsof de ex-Rode Duivel al járen meeloopt op het Milanese middenveld. De patron op de nummer tien-positie. Niet met de diepgang van Perisic of de statistieken van Icardi. Wél altijd een aanspeelpunt. Zijn passingpercentage was – naar zijn normen – hoog. Ondanks de risicopasses meer dan 90 procent: cijfers waarmee je naar huis kan komen.

Maar de middenvelder was vooral dreigend vanuit de tweede lijn. Nadat Rosario eerst PSV op voorsprong had gezet via een heerlijk afstandsschot, deed Nainggolan vlak voor rust exact hetzelfde. Typische Radja-goal: botsende bal aan de rand van de zestien mooi op de slof nemen en laag in de benedenhoek droppen.

AP

Spalletti had ook gezegd dat hij op Radja's goede vorm wacht als een kind op een kerstcadeau. De kerstman kwam vroeg dit jaar.

Het was niet al Nainggolan wat de klok sloeg. Hulde aan PSV, dat er méér dan een wedstrijd van maakte met fris en positief voetbal. De Nederlanders weten dat het in de thuismatchen zal moeten gebeuren in een poule met Barcelona, Inter en Tottenham. En ze hebben ook een ploeg die wel iets kan betekenen. Doelpuntenmaker Rosario, aanvaller Bergwijn: jonge talenten met heel wat groeimarge. Alleen: ook groen achter de oren, tegenover de baarden en tatoeages van de bezoekers uit Milaan.

Na rust zette Icardi helemaal orde op zaken, met dank aan de grabbelende Zoet. De PSV-keeper hield zijn ploeg nadien wel nog enkele keren recht. In de slotfase dwongen de Nederlanders zelfs bijna nog een gelijkspel af - Inter-doelman Handanovic pakte uit met een weergaloze redding op een even fenomenale omhaal van Malen - ook al zo'n jongen van bouwjaar 1999.

Nainggolan ging naar de kant en Inter hield de 1-2 vast. Zes op zes voor de Milanezen. Dat zijn dan twéé vroege kerstcadeaus voor Spalletti. 

smb
ANP
ANP
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Hadden we kunnen gebruiken tegen een ploeg als Frankrijk op het WK.