VAR eist opnieuw cruciale hoofdrol op: was bal tegen de arm van Kimpembe penalty of niet?

Ongeloof in het Parc des Princes: met een quasi beloftenteam kreeg Manchester United na de 0-2 op Old Trafford het ongenaakbaar geachte PSG nog op de knieën. Dankzij twee goals van Romelu Lukaku, maar ook dankzij eentje van Marcus Rashford in minuut 92. Een erg controversieel doelpunt: scheidsrechter Skomina beoordeelde het door Kimpembe beroerde schot van Dalot eerst als aangeschoten bal en gaf een corner, maar werd door zijn Italiaanse videoref Massimiliano Irrati gesommeerd de beelden te bekijken. Waarop de Sloveense hoofdref na lang aarzelen toch naar de penaltystip wees wegens hands. In de tv-studio’s wereldwijd en op de sociale media een beslissing die op weinig begrip kan rekenen, zodat de videoref de komende dagen weer een druk besproken item zal worden. Niet in het minst in en rond Parijs, dat PSG weer niet eens voorbij de achtste finale ziet raken van het kampioenenbal. Een opdoffer zo mogelijk nog pijnlijker dan de befaamde ‘remontada’ die FC Barcelona in Camp Nou bewerkstelligde, twee jaar geleden. Toen gaf PSG een 4-0 uit handen na enkele ultieme goals: 6-1.

rv

Presnel Kimpembe, die op Old Trafford twee weken geleden nog de 0-1 binnenwerkte op Old Trafford, kroonde zich zo tot absolute pineut. Onder ander getroost door Romelu Lukaku meteen na de partij. Tranendal in Parijs, onder andere bij de gekwetste Neymar langs de zijlijn.

Bekijk ook:

REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eduard janssens

  Dit was een aangeschoten bal , geen penalty dus wat sommige andere hier ook beweren een geschenk met een strikje ronduit.

 • Maarten Vangeel

  Geen penalty. En als je zegt kijk vertraagt dan ben je helemaal van het potje gerukt. Zoiets kijk je in full speed. (In vertraging zie je dat het bewust is... wa bs is da. In full speed heeft die daar nooit tijd voor.) Wat je ook vindt, videoref moest zwijgen. Dit is allesbehalve een clear error! Daarentegen is dit volgend seizoen opgelost want dan is elk contact met de hand in de 16 automatisch penalty. Wel blij dat PSG eruit ligt, want dit United maakt geen kans op eindzege.

 • rudy verlinden

  ook gisteren bij porto-roma (het 1ste strafschopgeval) werd de ref bij de neus genomen....spits van Roma wijkt met zijn linkerbeen uit en tik zelf verdediger aan ...dus aanvallende fout...speel die fase maar is super slow af...dus geen strafschop...de manier dat roma een 2de strafschop wil versieren was een imitatie van de slapstick van charlie chaplin...tik zen eigen hiel aan...een beetje zielig zelfs

 • Rosse Kater

  De letter van het reglement zegt dat er een beweging moet zijn naar de bal toe, deze is hier zeker niet, de arm is ook niet extreem verwijderd van het lichaam en vermits hij de bal niet ziet kan hij de arm ook niet opzettelijk daar plaatsen om hem te blokken, conclusie duidelijk geen strafschop, duidelijk dat amateurs of corrupte scheidsrechters het fluitje hanteerden

 • Karel Van Beeck

  Hoe win je een voetbalwedstrijd? Gewoon de bal tegen een tegenstander zijn arm schoppen, Zeker niet meer op doel schieten!