Vanhaezebrouck: “Dit wordt zeer moeilijk. Celtic uit of thuis is enorm verschil”

Photo News
Anderlecht speelt morgen op het veld van Celtic z’n laatste groepswedstrijd in de Champions League. De Brusselaars moeten met minstens drie goals verschil winnen om alsnog naar plek drie in groep B te wippen. “Dit wordt een heel moeilijke opdracht”, aldus Hein Vanhaezebrouck.

Neen, Anderlecht en de Champions League is dit jaar geen geslaagde combinatie. Paars-wit verloor al z'n vijf wedstrijden en vond daarnaast maar één keer de weg naar de netten. Met 17 tegentreffers zijn de Brusselaars dan ook het zwakke broertje van het kampioenenbal. Maar toch is er hoop.

Anderlecht heeft namelijk nog kans op de derde plek, die alsnog recht geeft op een plaats in de Europa League. De missie is wel allerminst eenvoudig: paars-wit moet doen wat Celtic op het Astridpark realiseerde. Namelijk met 0-3 winnen. “Toen waren de Schotten niet geweldig, maar thuis zijn die heel wat beter”, klonk het bij Vanhaezebrouck op de persconferentie. “Celtic wordt dan gesteund door zo’n 60.000 redelijk enthousiaste supporters, die van minuut 1 tot en met 95 achter hun team staan. Dat zal voor ons al een opdracht worden om daar overeind te blijven. Toch geloof ik er nog in, al zal er wel de nodige meeval moeten zijn om met drie doelpunten verschil te winnen.” 

Lees hieronder verder

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News

Celtic-coach Brendan Rodgers wil thuisfans verwennen met zege

"Wij gaan er alles aan doen om onze thuisfans de zege te bezorgen", waarschuwde Celtic-coach Brendan Rodgers vandaag op zijn persbabbel. "Onze fans zijn zowel thuis als op verplaatsing altijd geweldig. Daarom willen we deze groepsfase afsluiten met een overwinning. Zo kunnen we iets terugdoen voor onze supporters."

Photo News

Celtic won de heenmatch tegen Anderlecht, dat toen gecoacht werd door interim-trainer Nicolas Frutos, met 0-3. Een zege, gelijkspel of een nederlaag met minder dan drie doelpunten verschil levert de Schotse kampioen een Europa League-ticket op. "De match begint bij 0-0 en wij willen winnen", aldus Rodgers. "We zullen er tactisch staan en klaar zijn om een resultaat neer te zetten. We weten dat we dit kunnen. In Brussel deden we het alvast erg goed. Anderlecht wisselde ondertussen van trainer en het voetbalt behoorlijk goed. Ik heb een aantal wedstrijden van het team bekeken en het speelt aanvallend en gaat op zoek naar een resultaat."

In de andere match in de poule kijkt Bayern München in eigen huis Paris Saint-Germain in de ogen. PSG voert de groep aan met vijftien punten, voor Bayern (12 punten). Om alsnog eerste te worden, moet Bayern in de Allianz Arena tegen Neymar en co met minstens vier doelpunten verschil winnen. In de heenmatch droogde PSG de Duitsers af met 3-0.

Action Images via Reuters10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Claes

  Respect voor Hein die probeert van die ploeg iets te maken maar helaas het zal hem niet lukken .... en ja vanavond : zero points ... 2 - 0 voor Celtic !

 • Peter Debrouwer

  't Zal waarschijnlijk weer aan de arbiter liggen !

 • Werry Galle

  Bernd Vaes, wederom haal je hier Club Brugge bij. Ze hadden inderdaad 0 punten, dat zullen er evenveel zijn als Anderlecht nu. Alleen denk ik dat Club toch meer doelpunten maakte. Dus is het hier niet op zijn plaats om Club erdoor te halen, maar in de eerste plaats om naar anderlecht te kijken. En dan is er maar één conclusie, En dat is dat je vooral moet zwijgen.

 • eric debanne

  3-0 voor Celtic ! Geen Europees meer geen beker meer en mss geen titel meer !

 • dieter storme

  Uit de beker, uit Europa... Binnenkort uit de titelrace? (Mopje)