Vanhaezebrouck: "Beste wedstrijd sinds ik hier ben"

BELGA
Het was een opgewekte Hein Vanhaezebrouck aan de microfoon bij Q2. De trainer van paars-wit vond dit de beste match van de Belgische recordkampioen sinds hij er aan het roer staat. 

"Ik ben zeker tevreden. Hier met drie doelpunten verschil winnen, is een utopie. Alles moet dan meezitten, en je merkte al na twee minuten bij die kans van Kums dat dat niet het geval was. Maar ook nadien waren er enkele momenten dat we moeten durven afdrukken buiten de zestien. Daar konden we meer uithalen, maar uiteindelijk hebben we de hele eerste helft helemaal niks weggegeven." 

"De tweede helft probeerde Celtic wel iets te doen, maar uiteindelijk controleerden wij nog steeds de match", gaat de trainer verder. "We scoren, en als je dan nog een tweede doelpunt maakt, zouden ze panikeren en zat er misschien meer in. Maar als je Celtic Park voor meer dan de helft stil krijgt, dan heb je een goede wedstrijd gespeeld." 

"Het is jammer dat we de voorzitter geen kwalificatie kunnen bezorgen tijdens zijn 200ste Europese wedstrijd, maar ik denk dat hij deze match toch ook gaat herinneren als iets positiefs. Dit nemen we mee naar de toekomst. Als we durven voetballen en iedereen in beweging is, zijn we tot veel in staat. Dit was de beste wedstrijd sinds ik hier ben." 

Photo News
AFP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leon Mertens

  Slechte wedstrijd van beide ploegen Celtic wou niet RSCA kon niet !!

 • marc castermans

  Dit resultaat gaat een boost geven in de Belgische competitie, wees daar maar zeker van. Bovendien is de competitie vanaf nu het enige waar ze zich op moeten richten. Na de kerst een nieuwe spits en een centrale verdediger en de volgende titel komt in zicht.

 • Henri Hendrickx

  Oei, geen slechte arbiter, geen slechte supporters, geen onbekwame spelers, geen onbespeelbaar veld...? Heintje aan den drank zekers..

 • HUGO VAN GOMPEL

  Volgend seizoen gaan we een stuk beter doen in de Champions league , want slechter als die van Brugge kun je niet doen .door die club lacht heel Europa met ons erg is dat !

 • karel claerebout

  beste??? Celtic heeft gewoon gespeeld om geen doelpunten rond de oren te krijgen en zo door te stoten! Dat was hun opdracht en daar zijn ze ook in geslaagd en ze hebben zelfs een goal gemaakt! Dus prestatie van anderslecht is beneden alle peil jongens!