Vanaken: “Je momenten pakken, daar draait het om in de Champions League”

REUTERS
Met twee snelle treffers en een ijzersterke partij was Hans Vanaken bijzonder belangrijk in de 0-4-zege van Club Brugge tegen AS Monaco. “Vandaag zat alles mee.” 

“De kop is eraf”, beaamde Vanaken voor de microfoon van Vier. “Maar langs de andere kant moeten we eerlijk zijn dat het niet onze beste match was van de vier die we al in de Champions League speelden. Maar we winnen met 0-4 van Monaco, iedereen kan niet anders dan tevreden zijn, want je scoort vier keer op verplaatsing en houdt de nul.” 

Monaco acteerde in het begin van de partij niet als een club in crisis. “In het begin komen we inderdaad goed weg”, aldus Vanaken. “Horvath houdt Diop van een goal en komt nadien nog enkele keren goed tussen. Onze keeper mogen we vandaag zeker bedanken. Nadien scoren we snel drie keer, dan weet je dat je er kort bij bent en het wel goed zit.” 

REUTERS

“Het is een kwestie van momenten pakken in de Champions League”, weet de middenvelder. “Vandaag pakken we ze allemaal, want we scoren vier goals uit vier kansen. Daar draait het om, die efficiëntie is belangrijk. Dat zagen we al thuis tegen Dortmund en Monaco. Die konden we ook winnend afsluiten, maar daar zat het tegen. Vandaag zat alles mee. De drie punten zijn met het oog op de Europa League belangrijk.” 

Tot slot, hoe hard deugd deden zijn twee goals? “Het is uiteraard altijd leuk om te scoren. Ook omdat het de eerste twee zijn. Dan ben je belangrijk voor de ploeg en neem je de ploegmakkers op sleeptouw. Het gaat persoonlijk heel goed met mij, en ik ben blij dat ik dat nu kan laten zien in de Champions League.” 

REUTERS
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Rik ze kunnen misschien onnozele Zwans vragen.

 • rik cappelle

  En tot uw eigen spijt en nijd Lans wordt hij de nieuwe Gouden Schoen met een straat of een ganse boulevard voorsprong, ge moogt nog zelf kiezen. En Thielemans mag hem, als de zwakste winnaar in de geschiedenis van de Gouden Schoen, komen overhandigen want er is altijd een "speciaal" iemand die daarvoor uitgenodigd wordt.

 • Peter Dermaut

  Is toch waar wat hij zegt... We zullen de rest ne keer ah werk zien donderdag... Zie enkel het leuke Genk winnen

 • gert lans

  Ja als het niét kan tegen een ploeg die speelt met zijn 4de doelman, 12 gekwetste basisspelers, de slechtste start in 64 jaar, verschillende 17jarig , een penalty tegen krijgt die er géén was én je kan dan nog niet winnen dan is dat zéér bedenkelijk ! Vanaken werd er enkele keren gewoon afgelopen door Thielemans ,zéér gênant ! Sterren die schitteren ? Géén enkele gezien ! Zéér subjectief verslag !!!

 • David De Geyter

  Maar vent toch, weer typische uitspraak.