Ga naar de mobiele website
^ Top

Van Holsbeeck: "Alles kan nu op de trainer worden gestoken. Wij doen dat niet"

Photo News
Herman Van Holsbeeck blijft rustig onder de heisa waarmee Anderlecht na de 3-0-nederlaag bij Bayern München werd geconfronteerd. De RSCA-manager weigert de keuzes van coach René Weiler af te vallen. "Alles kan nu op de trainer gestoken worden, maar wij doen dat niet", aldus Van Holsbeeck op Radio 1.

Dat Weiler ter discussie staat, wil Van Holsbeeck niet geweten hebben. "Het bestuur, en ook de spelersgroep, staat unaniem achter Weiler", luidt het. "Sinds zijn eerste dag op Anderlecht heeft hij veel kritiek gekregen. We gaan nog altijd door met hem omdat we weten dat hij enorm veel kwaliteiten heeft. We zijn er nog altijd van overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Alles kan nu op de trainer gestoken worden, maar wij doen dat niet."

Weiler toonde zich na de match erg kritisch voor Sven Kums omwille van diens vroege rode kaart. Van Holsbeeck: "Weiler is een Zwitser. Hij zegt wat hij denkt en volgt zijn buikgevoel. Na één of twee nachtjes slapen zal het misschien anders zijn. We moeten verder nu, te beginnen met de wedstrijd tegen Kortrijk."

Of er nu bemiddeld moet worden tussen Weiler en Kums? "Een coach heeft 25 kernspelers en probeert in eer en geweten de beste op te stellen. Het incident van afgelopen weekend is volgens mij ongelooflijk opgeblazen. Dat hoort bij Anderlecht. Elke beslissing komt in de krant."

Jelle Van Damme: "Weiler snapt er niets van"

Ook Jelle Van Damme gaf via Instagram zijn mening mee over de heisa en de Antwerp-verdediger was allesbehalve mild voor de Zwitserse oefenmeester. "Kop op, makker. Talent zal uiteindelijk het systeem of de coach verslaan", sprak hij bemoedigende woorden voor Sven Kums. "Weiler snapt er niets van. Een coach moet altijd zijn spelers beschermen. Herman (Van Holsbeeck, red), tijd om wakker te worden."

De foto die de voormalige Anderlecht-verdediger postte, werd intussen al gretig geliket door onder andere Brecht Dejaegere, Steven Defour, Radja Nainggolan en Thorgan Hazard.

Heads up makker.... Talent will beat the system or the coach.. @svenkums14 #weiler #snapterniksvan #whatwereuthinking #playermanagment #peoplemanagment #coach #should #always #protect #his #players #herman #wakeup

1,754 Likes, 39 Comments - Jelle Van Damme (@jelle_van_damme) on Instagram: "Heads up makker.... Talent will beat the system or the coach.. @svenkums14 #weiler..."

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Daniel Cuypers

  En toch zou ik voor Georges Leekens gaan , zorgt voor 90% dat het champagnevoetbal er vlug zal staan en de overige 10% kan zelfs jij Herman er dan achteraf nog vlotjes aan toevoegen.

 • Luc Van der Elst

  Sorry dat ik het zeg Herman, maar is er vorig jaar niet gezegd geweest dat het spel dit jaar beter moest? Echter nog niet veel van gezien. Ik denk dat je dan uw conclusies moet trekken en inzien dat deze trainer niet hetzelfde voetbal voor ogen heeft als de supporters.

 • eric debanne

  Weiler en van Holsbeeck doe ze alle twee buiten en vervangen door mensen met kwaliteiten ! Voorzitter moet ingrijpen of het wordt een flop seizoen !

 • Pieter geens

  Aub hoelang is da spelletje al bezig ! Jullie zijn slecht bezig man !

 • Jean Schoups

  Van Holsbeeck moet ernstig overwegen grote schermen in het stadion te plaatsen zodat de Anderlechtsupporters de wedstrijden van Charleroi en Brugge kunnen volgen ... dan hebben ze tenminste nog iets voor hun peperduur abonnement!

Gesponsord

Meld een bug