Valencia-coach verwacht leuke match: "Kwaliteit Belgisch voetbal enorm"

BELGA
Morgen ontvangt AA Gent Valencia op de vierde speeldag in de groepsfase van de Champions League. Met 'Los Che' sprokkelde coach Nuno Espirito Santo 6 punten in groep H. Valencia verloor met 2-3 van Zenit Sint-Petersburg, om vervolgens Lyon (0-1) en AA Gent (2-1) te verslaan.

"Gent was heel goed in ons stadion", stelde Nuno. "Wij gaan echter van eigen kunnen uit, ook in het huis van de Belgische kampioen. Laurent Depoitre is bij onze tegenstander heel onzeker voor de wedstrijd. We wachten af hoe de thuisploeg dat probleem zal oplossen. Depoitre is een goede speler, maar zo hebben ze er hier nog wel enkele lopen. De kwaliteit van het Belgische voetbal is enorm."

Open wedstrijd
"Wij kunnen hier morgen een schitterende zaak doen, maar dan moeten wij wel Gent opzij zetten. Winnen we dan is onze derde overwinning meteen een feit. Maar dat geeft ons nog steeds geen zekerheid. Ik verwacht een zeer open wedstrijd, want ook Gent zal in eigen huis het beste van zichzelf willen geven. Ook voor hen is het belangrijk eens aan te knopen met een zege. Ik verwacht dan ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die het hoogst mogelijke nastreven", besloot de Valencia-coach.

BELGA
EPA

Gomes: "Gent heeft ons verbaasd"

"We maakten in eigen huis inderdaad een moeilijke match mee", stelde de 22-jarige Valencia-middenvelder André Gomes dinsdag op een persconferentie. "Gent verbaasde ons met het goede voetbal. We zitten met onze ploeg in een groeiproces, het vertrouwen neemt toe. Conditioneel word ik ook steeds beter na mijn blessure. Ik hervatte een tijdje geleden de competitie en doe mijn uiterste best om mijn vormpeil aan te scherpen."

"Ons doel blijft hetzelfde. Zoveel mogelijk punten pakken in onze groep is de boodschap, ook al spelen we buitenshuis. Na de match in Gent maken we een nieuwe tussenbalans op en gaan we zien waar we staan. De sfeer in de kleedkamer is goed, iedereen is bereid om het beste te geven voor zijn team. Met die mentaliteit willen wij er vol voor gaan tegen Gent", besloot Gomes.

BELGA
BELGA
BELGA