UEFA wil Champions League uitbreiden, Pro League geen voorstander

Photo News

Samen met de ECA (European Club Association) beraamt de UEFA plannen om de Champions League in 2024 te hervormen. De huidige format zou vier extra speeldagen krijgen, dit in de vorm van grotere poules of een extra poulefase, zoals dat rond de eeuwwisseling het geval was. Plannen die los staan van de reeds overeengekomen hervorming in 2021, wanneer er met de Conference League sowieso een derde Europese competitie voor teams uit kleinere landen wordt toegevoegd.

Meer wedstrijden in de Cham­pions League betekent meer visibiliteit en geld voor de absolute topclubs, die alleen maar vaker tegen elkaar willen spelen. Anderzijds impliceert dit ook een drukkere kalender... en dat kan dan weer gevolgen hebben voor de huidige format van de Jupiler Pro League. De Pro League nam eerder akte van de plannen van ECA en UEFA en schaart zich achter het standpunt van European Leagues, de overkoepelende vereniging van 36 Europese competities. Die stelt dat de nationale competities altijd voorrang moeten hebben in de kalender.

“We zijn de bedreigingen van de rijke clubs in het Europese voetbal beu”, klinkt het in een mededeling van de organisatie, die in september de ‘Support Your League’-campagne opstartte. Een duidelijk statement, waar ook de Pro League zich bij aansluit. (TTV)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Tuymans

    Rik, het ga over grote ploegen. Daar horen de Belgische ploegskes niet bij. En eigenlijk vind ik het een goed idee dat de grote ploegen tegen mekaar voetballen. Nu is de poulefase een verplicht nr voor de grote ploegen.

  • Fabrice Braccio

    Laat die "toppers" maar vertrekken ze zullen vrij snel terugkeren naar de nationale competities als ze zien dat de "gewone" supporters en dus ook de sponsors zullen afhaken. Supporters ,van clubs die niet mogen meedoen, zullen hun favoriete club niet laten vallen en zullen verkiezen naar matchen te kijken van hun club.

  • rik cappelle

    Ja de Europese topploegen zullen hun plannen opbergen om de ploegskes uit de Jupiler Pro League ter wille te zijn. Het is zoals Mr Verhaeghe reeds zeer lang verklaart; ge haakt uw wagonnetje aan of ge blijft verweest achter. Wij Club Brugge zijnde wensen niet langs de kant te staan maar willen wel de sprong wagen. Of denken jullie misschien dat Anderlecht en Gent gewoon zijdelings gaan staan toekijken ? Nee hoor ! Die gaan ook wel aanhaken. Zo slim zijn ze daar wel.